Neskutočná dráma do posledných sekúnd. Do prvej šestky postúpili Podbrezová a Ružomberok

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Neskutočná dráma do posledných sekúnd. Do prvej šestky postúpili Podbrezová a Ružomberok
Banská Bystrica prišla o prvú šestku.
Banská Bystrica prišla o prvú šestku.Profimedia
Futbalisti MFK Ružomberok vyhrali v sobotnom zápase 22. kola slovenskej Niké ligy proti Podbrezovej 2:0. Oba tímy však vzhľadom na ostatné výsledky postúpili do prvej šestky. Trenčín totiž iba remizoval v Skalici a Banská Bystrica doma uhrala rovnako remízu s Košicami.

Slovan Bratislava - Spartak Trnava 2:0

V poradí 170. derby dvoch odvekých rivalov sa začalo a zakrátko aj prerušilo. Po pár minútach si museli futbalisti odstáť nútenú, zhruba šesťminútovú pauzu, keďže pre hustý dym z dymovníc nebolo na trávniku nič vidieť. Arbiter Marhefka ale príliš neváhal a pri prvej príležitosti nechal súboj pokračovať. V šestnástej minúte predviedol Barseghjan skvelú prienikovú prihrávku na nabiehajúceho Weissa, ktorý z prvej pálil presne k ľavej žrdi brankára Takáča. Pre kapitána belasých to bol druhý presný zásah v sezóne. 

Štatistika 170. derby.
Štatistika 170. derby.Flashscore

Ešte v prvom dejstve musel tréner Vladimír Weiss st. siahnuť dvakrát na svoju lavičku. Nielen autor otváracieho gólu striedal pre zranenie, ale aj útočník Dávid Strelec. Obhajca majstrovskej trofeje bol lepší, držal hostí ďaleko od svojej brány. Dostával sa k zaujímavým príležitostiam, ale domáce tribúny rozjasal až v 90. minúte krížnou strelou po zemi Zmrhal. Slovan má na čele tabuľky náskok šestnástich bodov.

Banská Bystrica - Košice 1:1

Dukla mala výborný vstup do zápasu a už od štvrtej minúty viedla po presnom zásahu Rymarenka. Pod druhý gól sa takmer podpísal brankár Figueiredo, ale zlú rozohrávku nepotrestal Polievka. Po pas za obranu si prišiel osamotený Marquinho, ktorý, keby prihrával, tak Polievka má pred sebou prázdnu bránu, ale zakončil do gólmana.

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Flashscore

Figueiredo sa musel činiť, keďže v nebezpečnej pozícii sa pred ním objavil aj Záhumenský. Na druhej strane sa po strele Faška dostal k dorážke Obounet, skvele zareagoval Hruška. Rymarenko v nadstavenom čase úvodného dejstva iba o milimetre nožničkami zakončil nad. Nevyužité šance mohli Duklu mrzieť o to viac, že vyrovnať dokázal Qose a to znamená, že Banská Bystrica do prvej šestky nedostala.

Dunajská Streda - Žilina 1:1

Ďatko sa po zimnom prestupe z Podbrezovej prvýkrát v žilinskom drese podieľal na presnom zásahu, ktorý dobrou prihrávkou pripravil pre Sauera a hostia viedli. Bile mohol skóre navýšiť, voľný pred malým vápnom hlavičkoval vedľa. Popovič potom zachránil pri nepríjemnom zakončení Jambora. Rovnaký mikrosúboj sa zopakoval, znova bol úspešnejší Srb. Tentoraz pri strele k žrdi.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

Dunajská Streda mohla zahodené možnosti súpera potrestať. Belko výborne zareagoval pri strele Ramadana, lopta sa odrazila a osamotený Gavrič prestrelil prázdnu časť svätyne. Jambor si pripravil koncert zahodených šancí. V druhom polčase najskôr zamieril nad brvno a potom ho zase zastavil Popovič.

Flashscore známky pre obe základné zostavy.
Flashscore známky pre obe základné zostavy.Flashscore

DAC tak dokázal vyrovnať. Ramadan napriahol a pekný tiahly pokus, ktorý skočil tesne pred Belkom, zapadol do siete. Šošoni sa takmer vrátili do vedenia, lenže to by nemohol stáť medzi žrďami výborne chytajúci Popovič, nakoľko zneškodnil aj ranu Iľka z vyloženej pozície. Srb neuveriteľne chytil aj pokus Javorčeka presne k žrdi. Získaný bod stačil Dunajskostredčanom na potvrdenie skupiny o titul.

Michalovce - Zlaté Moravce 4:1

V súboji dvoch tímov bez výhry poslal Jinjolava do vedenia Zlaté Moravce. Gruzínsky stredopoliar síce z priameho kopu trafil brankára Freliha v strede, ale ten loptu neudržal a ušla mu za čiaru. Zdalo sa, že to bolo s prispením teču jeho múru. Ešte pred prestávkou vyrovnal prudkou ranou na bližšiu žrď skúsený Žofčák a po zmene strán sa už o ôsmy gól v tejto sezóne postaral Marcin. Kapitán domácich sa dočkal vytúženého zásahu po štyridsiatke, ktorým sa stal historicky najstarším strelcom Niké ligy.

Štatistické okno prvého triumfu Zemplínčanov v sezóne.
Štatistické okno prvého triumfu Zemplínčanov v sezóne.Flashscore

V druhom dejstve stál v bráne ViOn-u gólman Chropovský, ktorý cez polčas nahradil zraneného Lukáča. Hosťujúci gólman si síce poradil pri nepríjemných jedovkách Marcina aj Niarchosa, avšak druhý raz inkasoval od spomínaného gréckeho útočníka, pretože ten nebol ideálne bránený na bližšej žrdi. Michalovce mali definitívu pvého víťazstva v ročníku po zásahu van Kessela zo 75. minúty.

Ružomberok - Podbrezová 2:1

Ružomberok začal aktívnejšie a mal trochu viac z hry. Územnú prevahu pretavil na otvárací gól v stretnutí, keďže sa po rohovom kope hlavičkou presadil Martin Chrien. Odpovedal Kováčik štipľavým pokusom, s tým si Frühwald dal rady. Rovnako tak na druhej strane pokryl Rehák hlavičku na zadnej žrdi osamoteného Gabriela.

Súboj o majstrovkú skupinu sme mapovali naživo

Podbrezová po zmene strán zvýšila tlak, ale druhý raz inkasovala. Mrva sa vrátil na štadión bývalého klubu, pričom v brejku zastavil nedovolene protihráča. Najskôr sa nepískalo, potom zasiahol VAR a hlavný rozhodca Ziemba obrancu vylúčil. Navyše z priameho kopu prudkou ranou skóroval Alexander Selecký. V závere síce Bartoš znížil, ale zakrátko bolo jasné, že obaja aktéri tohto stretnutia idú do prvej šestky, keďže Trenčín ani Banská Bystrica nevyhrali.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

Skalica - Trenčín 0:0

Na Záhorí nebolo k dispozícii veľa šancí. Na úvod po peknej kombinácii strieľal vysoko nad Gong. Následne sa do lopty oprel Kmeť a jeho krásna rana smerovala do rohu svätyne, avšak Luksch vytiahol skvelý zákrok. V druhom polčase tesne minul ľavú tyč Nagy, pričom jeho pokus takmer tečoval Haša. Neuspel ani Gajdoš. Trenčín sa síce v 80. minúte radoval z gólu, ale ten pre ofsajd nebol uznaný. Hostia uhrali iba remízu a nezahrajú si prvú šestku, o ktorú prišli napriek skvelému štartu ročníka.

Pohľad na konečnú tabuľku po základnej časti.
Pohľad na konečnú tabuľku po základnej časti.Flashscore