Flashscore zostava základnej časti Niké ligy: Trio zo Slovanu aj DAC, dominuje Barseghjan

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava základnej časti Niké ligy: Trio zo Slovanu aj DAC, dominuje Barseghjan
Barseghjan bol podľa hodnotenia Flashscore najlepším hráčom.
Barseghjan bol podľa hodnotenia Flashscore najlepším hráčom.TASR
Základná časť Niké ligy, teda úvodných 22 kôl, je už minulosťou. Flashscore Správy na základe hodnotenia poskladali zo všetkých hráčov ideálnu zostavu, pričom každý futbalista v nej musel nastúpiť minimálne na tisíc minút.
Ideálna zostava základnej časti Niké ligy.
Ideálna zostava základnej časti Niké ligy.Flashscore

Brankár

Aleksandar Popovič (Dunajská Streda) 7,0

Srbský brankár po príchode do Dunajskej Stredy ukazuje, že jeho angažovanie bolo správnou voľbou. Udržal osem čistých kont, čo je po Borjanovi druhý najvyšší počet. Popovič je jedným z hlavných dôvodov, prečo DAC disponuje druhou najlepšou defenzívou. V doterajšom priebehu sezóny predviedol 72 zákrokov, čo je po Hruškovi druhý najvyšší počet.

Obrancovia

Peter Kováčik (FK Železiarne Podbrezová) 7,2

Podbrezovský futbalista nastupuje v rozostavení 3-4-3 alebo 3-5-2 na pravej strane a ako stíha pomáhať defenzíve, tak je skvelý aj smerom dopredu, o čom svedčia jeho čísla. Priamo sa podieľal až na 15 góloch, čo je 37,5 percent zo všetkých zásahov železiarov a tí majú druhú najlepšiu ofenzívu. Blysol sa desiatimi asistenciami, spoločne s Barseghjanom ide o najvyššie číslo.

Matúš Kmeť (AS Trenčín) 7,1

Pre potreby našej zostavy sme museli zaradiť Kmeťa na túto pozíciu, ale na ihrisku je to ortodoxný pravý obranca, v minulosti krídlo. To ho predurčuje k tomu, aby bol nebezpečný smerom dopredu. Zapísaných má síce len päť asistencií, ale po ďalších piatich jeho pasoch si súperi strelili vlastné góly. Nová pozícia mu sadla výborne, čo si všimol tréner Calzona a doprial mu premiérovú pozvánku do národného tímu. AS však bude hrať iba dolnú šestku.

Mateus Brunetti (Dunajská Streda) 7,1

Dunajská Streda disponuje druhou najlepšou defenzívou v Niké lige, za čo vďačí aj kvalitným výkonom brazílskeho obrancu. Spomedzi čistokrvných stopérov navyše disponuje podľa hodnotenia Flashscore vôbec najlepšou priemernou známkou. Splnil si už aj svoj typický zápis jedného gólu na sezónu, keď rozhodol duel proti Skalici a hlavne hrá veľmi čisto, čoho výsledkom je iba jedna udelená žltá karta.

Yhoan Andzouana (DAC Dunajská Streda) 7,2

Konžský univerzál dokáže zahrať na kraji defenzívy aj ofenzívy a Dunajská Streda sa na neho mohla počas 22 duelov základnej časti spoľahnúť. Najlepšie obdobie zažil na prelome októbra a novembra, keď v dvoch stretnutiach po sebe strelil štyri góly a na jeden asistoval. Podľa hodnotenia Flashscore bol päťkrát najlepším hráčom zápasu. Jeho šesť gólov a päť asistencií je už teraz najlepším zápisom v kariére Andzouanu.

Záložníci

Artur Gajdoš (AS Trenčín) 7,1

Mladý záložník nadväzuje na minulú sezónu a dokazuje, že z neho rastie veľmi kvalitný hráč. Zažil viacero zápasov, v ktorých bol fantastický. Hlavne na jar z osobného pohľadu žiari a podľa Flashscore sa až trikrát zo štyroch duelov stal najlepším mužom stretnutia. Ako zatiaľ jediný futbalista z Niké ligy od nás dostal najvyššie možné hodnotenie 10. Bolo to pri výhre nad Košicami, keď skóroval aj asistoval.

Juraj Kucka (Slovan Bratislava) 7,2

Líder Slovana je pevnou súčasťou stredu poľa, ktorý tak dobre funguje hlavne vďaka nemu. Kucka potvrdzuje svoje nesporné kvality aj s pribúdajúcim vekom. Že má 37 rokov by pri pohľade na jeho hru nepovedal asi nikto. Belasým prináša neoceniteľné skúsenosti, pokoj a rozvahu. Bratislavský tím jasne mieri za titulom a aj keď sa hovorí hlavne o ofenzívnych esách, nebyť slovenského reprezentanta, aktuálny náskok na čele tabuľky by bol rozhodne nižší.

Mário Sauer (MŠK Žilina) 7,1

Počas jarnej časti minulej sezóny sa začal čoraz pravidelnejšie objavovať v zostave Žiliny a keď začal aktuálny ročník 2023/24, tak už bol prakticky jej plnohodnotnou súčasťou. Navyše stíhal aj stretnutia mláždenickej Ligy majstrov, kde vedel pretaviť nazbierané skúsenosti medzi mužmi. Stále iba devätnásťročný stredopoliar by čoskoro mohol nasledovať brata Lea a zamieriť do kvalitnejšej súťaže, nakoľko tú slovenskú postupne prerastá.

Útočníci

Róbert Polievka (Banská Bystrica) 7,4

Najlepší strelec základnej časti Niké ligy sa postaral o jedenásť presných zásahov, k tomu pridal sedem asistencií a podieľal sa na osemnástich góloch, čo je spoločne s Barseghjanom najviac. Polievka mal priamo prsty až v 47 percentách gólov Dukly, ale ani to nestačilo na prienik do prvej šestky. Banská Bystrica prišla o túto možnosť v poslednom kole, a tak sa bude kapitán stredoslovenského tímu snažiť zlepšiť si čísla proti súperom zo spodnej polovice tabuľky.

Aleksandar Čavrič (Slovan Bratislava) 7,3

Srbský útočník síce počas zimy Slovan opustil, ale predtým podával kvalitné výkony a tie mu priniesli miesto v našej zostave. Jeho deväť jesenných gólov je stále druhý najlepší počin, viac ich nazbieral iba Polievka. K tomu pridal aj štyri asistencie. Všetko nasvedčuje tomu, že bratislavský tím sa znova bude tešiť z titulu a aj keď Čavrič pri tom na konci sezóny nebude, tak jeho prínos počas aktuálneho ročníka bol kľúčový.

Tigran Barseghjan (Slovan Bratislava) 7,5

Arménsky ofenzívny hráč je najlepšie hodnoteným hráčom a treba povedať, že úplne zaslúžene. Na konte má najviac asistencií v lige a to desať, pričom sa postaral aj o osem gólov. Celkovo sa priamo podieľal na osemnástich presných zásahoch, čo je spoločne s Polievkom najviac. Až v siedmich z 22 zápasov bol podľa Flashscore najlepším futbalistom na ihrisku.

Štatistiky arménskeho futbalistu v tejto sezóne Niké ligy.
Štatistiky arménskeho futbalistu v tejto sezóne Niké ligy.Flashscore