Žilinské školenie z efektivity, špeciálny zápas Ďatka. Dostávame lacné góly, tvrdí Kováčik

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Žilinské školenie z efektivity, špeciálny zápas Ďatka. Dostávame lacné góly, tvrdí Kováčik
Žilina vyhrala na jar prvýkrát.
Žilina vyhrala na jar prvýkrát.TASR
Žilina v úvodných štyroch jarných zápasoch nevyhrala ani raz, ale napriek tomu sa držala na druhej priečke. Z plného bodového zisku sa tešila až na piaty pokus, hneď na začiatku nadstavby.

Šošoni mali proti Podbrezovej veľmi dobrý prvý polčas, v ktorom strelili tri góly. Herne to však nebol duel, v ktorom by domáci dominovali, skôr súpera vyškolili z efektivity. Hostia mali sľubné príležitosti najmä v podobe Baja či Kabonga, lenže tí neuspeli, zatiaľ čo mužstvo spod Dubňa áno.

Naštartoval ho nešťastný vlastný gól Bakaľu z úvodu: "Oba tímy prešli v zime prestavbou, dnes sme dokázali ukázať obojstranne dobrý futbal. Vstúpili sme vedúcim gólom, dobre sme bránili, ale v brejkoch sme boli nepresní, čím nás súper dostal pod tlak. Záver polčasu nám dvomi gólmi vyšiel, ale vedeli sme, že Podbrezová to nezabalí," hovoril hlavný tréner Jaroslav Hynek.

Žilina - Podbrezová 3:2

Mal pravdu, pretože železiari penaltou Kováčika na úvod druhého dejstva znížili a Sanusi výstavným pokusom pridal druhý gól. Záver si už Žilina postrážila: 

"Hostia dali rýchlo prvý gól, zápas nabral obrátky, druhý sme dostali po chybe rozhodcu. Následne mala Podbrezová viac z hry, viac šancí. My sme mali dve, ktoré sme nevyužili. Dnes však rozhodla efektivita a tá bola na našej strane," myslí si Hynek.

V súboji dvoch českých trénerov tentoraz smútil hosťujúci Roman Skuhravý: "Dobrý zápas s nedobrým výsledkom pre nás, niekedy to tak vo futbale je. Polčasy boli herne podobné, no v prvom sme boli nepresní a nepremenili sme šance. Chýbala mi odvaha v súbojoch 1 na 1. Žilina bola výborne pripravená a využila rýchlostnú prevahu. V druhom polčase sme upravili rozostavenie, chceli sme zvrátiť výsledok, ale to sa nestáva každý deň. Mrzia ma góly, ktoré sme dostali, škoda, že sme sa o body nemohli pobiť viac," hodnotil.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Peter Kováčik zaznamenal už šiesty gól v sezóne, k tomu pridal celkovo desať prihrávok a napriek tomu, že nastupuje ako pravý wingbek, je kľúčovou postavou v podbrezovskej ofenzíve:

"V prvom polčase sme dostali tri lacné góly. Boli sme veľmi nepresní a vzadu ľahkovážni. Cez polčas sme si povedali, čo chceme zmeniť a že sa musíme dostať rýchlo do hry. Bolo dôležité, že sme dali rýchly gól, mali sme ešte pološance, no ku koncu si to Žilina postrážila a už sme sa do ničoho nedostali," tvrdí.

Mrzia ho hlavne chyby v zadných radoch: "Treba si zobrať to pozitívne. Podarilo sa nám skórovať, v tom sme mali problém, ale dostávame lacné góly. Musíme na tom popracovať," uvedomuje si Kováčik. Špeciálny duel zažil Samuel Ďatko. V zime prestúpil z Podbrezovej práve do Žiliny a teraz sa premiérovo postavil svojmu materskému klubu.

"Z môjho pohľadu to nebol zápas ako každý iný, ale špecifický. Snažil som sa naň pripraviť hlavne v hlave. Počas stretnutia tam nejaké podpichovačky boli, snažili sme rozladiť toho druhého. To k tomu patrí," prezradil Ďatko. Neskrýval však spokojnosť s prvým jarným trojbodovým zápisom.

"Hodnotil by som to pozitívne, keďže sme konečne vyhrali. V prvom polčase to bol dobrý výkon, v druhom viac hore-dole. Súper mal vtedy viac z hry, ale sme radi, že sme to zvládli a získali tri body. Verím, že nás nakopol už výkon v Dunajskej Strede a že prídu aj ďalšie víťazstvá," doplnil mladý futbalista.

Aktuálna tabuľka prvej šestky.
Aktuálna tabuľka prvej šestky.Flashscore