Dukla vyhrala v Skalici, Michalovce znova zdolali ViOn. Trenčín zakopol v Košiciach

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dukla vyhrala v Skalici, Michalovce znova zdolali ViOn. Trenčín zakopol v Košiciach
Banská Bystrica vezie zo Skalice všetky tri body.
Banská Bystrica vezie zo Skalice všetky tri body.TASR
Futbalisti Banskej Bystrice vyhrali v prvom kole nadstavby Niké ligy v skupine o udržanie sa na pôde Skalice 2:1. Michalovce druhýkrát v rozmedzí siedmich dní zdolali Zlaté Moravce. Košice doma s Trenčínom uhrali cennú remízu.

Košice - Trenčín 0:0

Holandský záložník Samir Ben Sallam absolvoval súťažnú premiéru v drese Trenčína. Spoločne s ním sa premiérovo do základnej zostavy dostal krídelník Sunday Jude, ktorý naskočil už do 18 duelov Niké lige, ale ani raz do úvodu. Kukučka najskôr zneškodnil dvojitú šancu domácich, ale potom na ihrisku dominoval favorit.

Niekoľko náznakov príležitostí sa neskončilo zakončením, pretože v dobrej pozícii minul center Kupusovič, následne Bariš nemieril presne. Ďalšia šanca Kupusoviča skončila defenzívnym zákrokom Kružliaka. Skóre tak mohli otvoriť Košice, no Gallovič prudko strieľal tesne nad.

V 89. minúte síce Gong mal na nohe rozhodnutie, ale zblízka v stopercentnej možnosti netrafil bránu. Košice neprehrali štyrikrát v rade, na desiatej pozícii majú päťbodový náskok pred Michalovcami. Trenčín z ostatných štyroch duelov získal iba tri body a ani raz nezvíťazil.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Skalica - Banská Bystrica 1:2

Debut v drese Banskej Bystrice zažil mladý obranca Ivan Mensah, ktorý hosťuje zo Žiliny, stretnutie začal rovno v základnej jedenástke. Skalica sa mohla dostať do vedenia už na úvod, ale Hruška vykopol strelu Gažiho. Na druhej strane preveril Polievka pokusom spoza hráčov súpera pozornosť Lukscha, tá bola dobrá. 

Potvrdil to takisto pri pokuse Rymarenka. Prudkú ranu Krčíka v 24. minúte vytesnil gólman Dukly. Favorit sa dostal do vedenia krátko pred prestávkou. Center Záhumenského si v druhej vlne našiel Dominik Veselovský a otvoril si strelecký účet po príchode do Dukly. Presadil sa prvý raz od 20. augusta minulého roka.

Vedenie Banskej Bystrice zvýšil Martin Rymarenko. Ten videl, že Luksch je vysoko postavený a parádnou strelou z diaľky ho nachytal. Presadil sa už deviaty raz v sezóne, lepšie je na tom iba jeho spoluhráč Polievka. Aktivita hostí pokračovala aj ďalej.

Dve zaujímavé strely vyslal Richtárech. Prvú skalický brankár vyrazil, druhá preletela tesne vedľa jeho brány. Nádej v závere domácim vlial Adam Krčík, pretože získal loptu pred pokutovým územím a potom napriahol presne k žrdi. Vyrovnanie mal na nohe osamotený Sobczyk, v skvelej pozícii zakončil priamo do Hrušku.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Zlaté Moravce - Michalovce 0:2

Do zostavy Zlatých Moraviec sa premiérovo od 16. decembra vrátil Miroslav Gono. Oproti vzájomnému stretnutiu spred týždňa spravil domáci tréner Uhrin v základe až päť zmien, pričom Michalovce len jednu a aj to z dôvodu, že Volanakis videl červenú kartu a musel si odpykať trest.

Prvý polčas veľa vzruchu nepriniesol. Zaujímavejšia bola asi iba strela Baliča do bočnej siete. ViOn sa určite poučil z predošlého duelu. Po zmene strán poslal veľmi pekný pokus do rohu brány Danko, avšak Lukáč predviedol výborný zákrok.

Čisté konto mu nakoniec pokazil Gino van Kessel, keďže si cez Jinjolavu našiel prihrávku Niarchosa. Vyrovnať chcel z priameho kopu Brenkus a vôbec nemieril zle, no Frelih si dal na zakončenie pri bližšej žrdi veľký pozor. Z vyrovnania sa mohol tešiť Kuzma, jeho gól pre ofsajd neplatil.

Arelavo síce sám pred Lukáčom skóre nezvýšil, no Lukáš Šimko krížnym pokusom po trávniku rozhodol o výhre Michaloviec. Strelil svoj prvý gól v najvyššej súťaži a zároveň sa trafil premiérovo od 1. apríla 2023. Zemplínčania vyhrali druhý raz po sebe a na jedenástom mieste majú pred ViOn-om už deväťbodový náskok.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore
Aktuálna tabuľka druhej šestky.
Aktuálna tabuľka druhej šestky.Flashscore