Žilina vyhrala v jarnej časti prvýkrát, Podbrezová manko z prvého polčasu nedotiahla

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Žilina vyhrala v jarnej časti prvýkrát, Podbrezová manko z prvého polčasu nedotiahla
Žilina na domácom trávniku zdolala Podbrezovú.
Žilina na domácom trávniku zdolala Podbrezovú.TASR
Futbalisti MŠK Žilina vyhrali v zápase 1. kola nadstavbovej časti Niké ligy v skupine o titul nad Podbrezovou tesne 3:2.

Žilina - Podbrezová 3:2

Už v tretej minúte si center Javorčeka nešťastne zrazil do vlastnej brány Mikuláš Bakaľa, pre ktorého to bol prvý vlastný gól v Niké lige. Podbrezová síce mala šance, ale zaujímavý pokus Baja vytesnil spod brvna Belko, následne z výborných pozícií mierili tesne vedľa Assinor aj Kabongo.

Žilina tak vyškolila hostí z efektivity. V 31. minúte prišiel center, ktorý nožničkami vrátil do ohňa Gidi a aj keď sa Eric Bille pre ofsajd najskôr nemohol tešiť, tak jeho zakončenie zblízka nakoniec platilo. Na situáciu sa pozrel VAR a rozhodol, že o postavenie mimo hry nešlo.

Pred koncom úvodného dejstva síce Rehák najskôr zlikvidoval strelu zblízka od Jambora, lenže tento mladík krátko na to potiahol brejkovú situáciu a predložil prihrávku na zadnú žrď, kde Bajo nestihol odpratať loptu. Tú Samuel Gidi dostal do brány.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Podbrezovej vyšiel štart do druhého polčasu, pretože Ndjeungoue zahral vo vlastnej šestnástke rukou a nariadenú penaltu prudkou strelou k tyči premenil Peter Kováčik. Bol to už jeho šiesty ligový gól, okrem toho má na konte aj desať asistencií. Následne sa dlhšie nedialo nič zaujímavé.

Zmenil to výstavnou ranou z hranice pokutového územia Ridwan Sanusi. Nigérijčan sa trafil piaty raz v sezóne. Premiérovú asistenciu si pri jeho zásahu pripísal mladý Faško. Strele Paraja o niekoľko chvíľ neskôr chýbalo veľmi málo.

Žilina zaznamenala na jar prvé víťazstvo a nachádza sa na druhom mieste tabuľky, kde má o päť bodov viac ako Trnava, no tá bude hrať v nedeľu. Podbrezová je naďalej piata. Prehrala druhý raz po sebe, momentálne ťahá sériu štyroch duelov bez výhry.

Aktuálna tabuľka prvej šestky.
Aktuálna tabuľka prvej šestky.Flashscore