Kucka je najlepším hráčom Niké ligy. Anketa Futbalista roka 2023 odhalí aj ďalších víťazov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kucka je najlepším hráčom Niké ligy. Anketa Futbalista roka 2023 odhalí aj ďalších víťazov

Kucka potvrdzuje, že vek je iba číslo.
Kucka potvrdzuje, že vek je iba číslo.Profimedia
Stredopoliar Juraj Kucka sa stal prvýkrát v kariére najlepším hráčom najvyššej slovenskej súťaže v ankete Futbalista roka 2023. Tridsaťsedemročný hráč Slovana Bratislava obdržal od odborníkov a novinárov 170 hlasov. Informoval o tom oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Kucka figuroval na prvom mieste na 44 hlasovacích lístkoch, čo predstavuje 62,8 percent z celkového počtu hlasujúcich. Na druhom mieste sa umiestnil jeho spoluhráč Aleksandar Čavrič so 111 hlasmi, tretí bol Róbert Polievka z tímu Dukla Banská Bystrica (81). Minuloročný víťaz Vladimír Weiss ml. skončil štvrtý.

V hlavnej kategórii o najlepšieho futbalistu uplynulého roka dostalo hlasy 15 hráčov, najlepšiu desiatku tvoria abecedne Martin Dúbravka (Newcastle United), Ondrej Duda (1. FC Kolín/Hellas Verona), Dávid Hancko (Feyenoord Rotterdam), Lukáš Haraslín (Sparta Praha), Juraj Kucka (Slovan Bratislava), Stanislav Lobotka (SSC Neapol), Róbert Polievka (Dukla Banská Bystrica), Milan Škriniar (Inter Miláno/Paríž St. Germain), Denis Vavro (FC Kodaň) a Vladimír Weiss ml. (Slovan Bratislava).

Po kolektívnych oceneniach zo Športovca roka 2023 sa Kucka dočká aj individuálneho.
Po kolektívnych oceneniach zo Športovca roka 2023 sa Kucka dočká aj individuálneho.TASR

Výber TOP 10 tvoria šiesti hráči z minulého roka, premiérovú účasť si pripísali Haraslín, Polievka a Vavro, pričom Duda sa vrátil po ročnej pauze. Víťazstvo obhajuje Škriniar, ktorý triumfoval v uplynulých štyroch rokoch za sebou.

Cenu Petra Dubovského pre najlepšieho futbalistu Slovenska do 21 rokov získa jeden z pätice Adrián Kaprálik (Górnik Zabrze), Nino Marcelli (Slovan Bratislava), Adam Obert (Cagliari Calcio), Leo Sauer (Feyenoord Rotterdam) a Tomáš Suslov (Hellas Verona). Na hlasovacích lístkoch sa objavilo celkovo 19 hráčov, prvenstvo obhajuje Suslov. V prípade ocenenia by sa stal prvým hráčom, ktorý by v ankete triumfoval tretíkrát v rade.

Slávnostné odovzdávanie cien je na programe v utorok 19. marca o 20:30 a premiérovo sa bude konať v priestoroch Bratislavského hradu. Okrem vyššie spomenutých kategórií sa budú udeľovať ceny pre trénera roka a futbalistku roka i Cena fanúšika. Podujatie odvysiela v priamom prenose TV Dajto.