Rekordman Žofčák. Futbalový veterán zaznamenal najviac štartov v Niké lige

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Rekordman Žofčák. Futbalový veterán zaznamenal najviac štartov v Niké lige
Žofčák sa môže pochváliť unikátnou bilanciou.
Žofčák sa môže pochváliť unikátnou bilanciou.TASR
Sobotný duel 1. kola nadstavbovej časti Niké ligy medzi medzi Zlatými Moravcami a Michalovcami (0:2) priniesol v tábore hostí dvojnásobnú radosť. Okrem trojbodového zápisu sa do historických análov zapísal skúsený Igor Žofčák (40), ktorý zaznamenal 462. štart v najvyššej slovenskej súťaži.

V súvislosti s rekordom sa viedli polemiky. Primát dlho patril Tomášovi Ďubekovi a niektoré zdroje pred sobotným zápasom uvádzali bilanciu 461:459 v prospech Žofčáka. Oficiálne kanály najvyššej súťaže však počítajú aj baráž a tak to pred sobotným duelom bola remíza 461:461.

Po záverečnom hvizde to už neplatí. Michalovská legenda odohrala 68 minút v pozícii kapitána, Ďubek presedel duel na lavičke náhradníkov a musel sa dívať, ako mu rekord uteká pomedzi prsty.

"Ešte nie je koniec sezóny, uvidíme, ako dopadneme. Verím, že to všetko bude v poriadku. Nejaké konkrétne číslo si nedávam. Čo sa týka gólov, chcel by som skórovať ako 41-ročný," prezradil pre TV Markíza futbalista, ktorý bude ďalšie narodeniny oslavovať 10. apríla a svoj cieľ tak môže splniť ešte v priebehu aktuálnej sezóny.

Štatistiky Žofčáka z posledných sezón.
Štatistiky Žofčáka z posledných sezón.Flashscore

Michalovce pod vedením nového trénera Františka Straku neprehrali ani v treťom ligovom zápase v rade a pred ViOn-om majú už deväťbodový náskok.

Žofčák je odchovancom celku zo Zemplína, profesionálnu kariéru však odštartoval v Ružomberku, kde sa stal oporou a zahral si aj v českej lige. Počas pôsobenia v Sparte Praha hosťoval v Jablonci, následne si obliekal dres Slovana Bratislava. Za sebou má aj angažmán v maďarskej Níreďháze. Od roku 2016 pôsobí v materskom klube.

V období 2004 - 2011 bol súčasťou slovenskej reprezentácie, odohral za ňu 14 stretnutí.