Tímy z čela 2. ligy svoje zápasy zvládli, Malženiciam pomohli hráči trnavského Spartaka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tímy z čela 2. ligy svoje zápasy zvládli, Malženiciam pomohli hráči trnavského Spartaka
Aktualizované
Komárno zdolalo Žilinčanov aj po druhý raz.
Komárno zdolalo Žilinčanov aj po druhý raz.MŠK Žilina
Pozornosť druhej najvyššej futbalovej súťaže smerovala na duely celkov z prvých dvoch priečok tabuľky. Komárno i Prešov svoje prekážky v 21. kole zvládli a s čistými kontami si pripísali víťazstvá. Náskok mužstva z juhozápadu Slovenska tak ostáva dvojbodový. Malženice si na výpomoc zavolali posily z Niké ligy.

Komárno - Žilina B 3:0

Rezervu Žiliny čakal ďalší náročný súboj. V minulom kole doma hostila druhých Prešovčanov, tentoraz vycestovala na pôdu lídra tabuľky. Komárno nedávno dovolilo Tatranu priblížiť sa na rozdiel dvoch bodov, zaváhanie si tak nemohlo dovoliť. V septembri si s mladými šošonmi poradilo po sedemgólovej prestrelke 4:3.

V sobotnom stretnutí domácich v šiestej minúte upokojil presným zásahom Patrik Voleský. Český útočník sa presadil aj o štvrťhodinu neskôr. Dlho to vyzeralo, že už v 22. minúte je rozhodnuté o konečnej podobe výsledku. Zisk troch cenných bodov pre hostiteľa však ešte podčiarkol gólovou bodkou Boris Turčák

Prešov - Pohronie 2:0

Na jar nezdolaný Tatran privítal na svojom ihrisku Pohronie, ktoré na začiatku septembra zdolal rozdielom triedy. Rovnako ako v Komárne, tak aj na východe republiky sa prítomní diváci dočkali rýchleho otvorenia gólového skóre.

V ôsmej minúte sa na listinu strelcov zapísal Jozef Dolný. K lídrovi prešovského tímu sa o 70 minút neskôr pridal obranca Richard Župa. Krátko pred záverom videl druhú žltú a následne aj červenú kartu hosťujúci Derrick Bonsu. Favorit si náskok postrážil a rivalovi z Komárna tak nedovolil výraznejšie odskočiť.

Boj o čelo tabuľky 2. ligy pokračuje.
Boj o čelo tabuľky 2. ligy pokračuje.Flashscore

Malženice - Trebišov 3:1

Z troch jarných duelov vyťažili Malženice iba jediný bod. Z výhry sa netešili ani v posledných dvoch súťažných vystúpeniach v roku 2023. Proti Trebišovu im tak prišli pomôcť hráči z A-tímu, teda z trnavského Spartaka. V zostave domáceho výberu sa predstavilo viacero nikéligových mien.

Najviac o sebe dal vedieť Filip Bainovič. Srbský legionár najprv v 38. minúte premeneným pokutovým kopom vyrovnával na 1:1 a štyri minúty po zmene strán svojím ďalším zásahom upravoval už na 3:1. Medzitým sa ešte krátko pred koncom úvodnej polovice presadil ďalší futbalista z najvyššej súťaže Jakub Paur. Malženice sa po remíze Dolného Kubína vzdialili od 15. miesta na šesť bodov.

V základnej zostave Malženíc sa objavili mená z Niké ligy.
V základnej zostave Malženíc sa objavili mená z Niké ligy.Flashscore

Ďalšie výsledky:

Humenné - Šamorín 1:0

Spišská Nová Ves - Myjava 0:0

Petržalka - Púchov 4:2

Liptovský Mikuláš - Slovan B  3:1

Považská Bystrica - Dolný Kubín 1:1