Slzy šťastia a splnený sen. Eriksson viedol Liverpool v zápase legiend, zahral si aj Škrtel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slzy šťastia a splnený sen. Eriksson viedol Liverpool v zápase legiend, zahral si aj Škrtel

Eriksson bol hlavnou postavou podujatia.
Eriksson bol hlavnou postavou podujatia.Profimedia
Bývalý švédsky futbalový tréner Sven-Göran Eriksson (76) priviedol FC Liverpool k víťazstvu v charitatívnom zápase legiend proti Ajaxu Amsterdam. Koučovi, ktorý bol v rokoch 2001 až 2006 kormidelníkom anglickej reprezentácie, diagnostikovali v januári rakovinu v pokročilom štádiu.

Erikssona potešil výber Liverpoolu výsledkovým zvratom. Z dvojgólovej straty sa bývalí hráči anglického tímu dostali na koňa po zásahoch Gregoryho Vignala, Djibrila Cissého, Nabila El Zhara and Fernanda Torresa

"Dnes sa mi splnil sen. Vždy som chcel aspoň v jednom zápase viesť Liverpool, od detstva to bol môj obľúbený klub," uviedol na podujatí dojatý Eriksson, ktorému fanúšikovia pripravili na Anfielde ovácie v stoji. 

Takmer 60-tisíc divákov na slavnom štadióne napokon videlo výhru domáceho výberu 4:2. Na postrannej čiare robili známemu trénerovi spoločnosť pri vedení legiend Ian Rush, John Aldridge a John Barnes. Na ihrisku sa v drese The Reds predstavili aj mená ako Dudek, Agger, Gerrard, Babel či Martin Škrtel.

Pred zápasom vyjadril Švédovi podporu súčasný kormidelník Liverpoolu Jürgen Klopp, ktorý sa s ním stretol v tímovom hoteli. Keď pred výkopom zazneli slávne tóny 'You'll Never Walk Alone', Eriksson bol viditeľne dojatý. Na ihrisku stál vedľa bývalého kapitána Stevena Gerrarda, ktorého viedol v reprezentácii Anglicka. 

V pamätnom zápase sa predviedol aj Škrtel.
V pamätnom zápase sa predviedol aj Škrtel.Profimedia

"Cez polčas všetko zmenil. Vedel, že v prvej polovici nehráme do šírky a snažili sme sa presadiť cez stred. Urobil veľa zmien a dal nám potrebnú šírku. Stále v sebe má to kúzlo," vravel Gerrard a dodal:  "To, že tu dnes bol Sven, bolo veľmi výnimočné. Hneď, ako som vedel, že tu bude, nemohol som sa dočkať, keď si poslednýkrát prídem zahrať pod jeho vedením." 

"Myslím si, že dnes bol víťazom každý. Bolo to krásne, úplne fantastické, neuveriteľné - You'll Never Walk Alone, zvyšok zápasu a víťazstvo,“ povedal Eriksson.

Následne sa vyjadril aj k výkonom zúčastnených hráčov: "Už nemajú 20 rokov a bol to mimoriadne dobrý futbal. Je to fantastické, prišli z celej Európy, Gerrard pricestoval z inej časti sveta. Je to spomienka na celý život."

Skúsený tréner sa okrem pôsobenia na lavičke národného tímu Anglicka preslávil aj ziskom ligových titulov s Laziom v Taliansku, Benficou Lisabon v Portugalsku a IFK Göteborg v rodnom Švédsku. V Liverpoole ho potešili prítomní priaznivci aj samotní protagonisti duelu.