Výška Mbappého platu v Reale? Určite to naruší náladu v šatni, tvrdí prezident Barcelony

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Výška Mbappého platu v Reale? Určite to naruší náladu v šatni, tvrdí prezident Barcelony
Laporta sa vyjadril k možnosti prestupu Mbappého.
Laporta sa vyjadril k možnosti prestupu Mbappého.Profimedia
Prezident FC Barcelona Joan Laporta (61) povedal, že nijakým spôsobom nežiarli na potenciálny prestup Kyliana Mbappého (25) do Realu Madrid. Naznačil však, že príchod francúzskeho reprezentanta by mohol narušiť náladu v kabíne Los Blancos. 

Všeobecne sa očakáva, že keď Mbappému v lete vyprší zmluva s PSG, pripojí sa práve k Realu. Španielsky gigant dúfa, že už čoskoro sa mu podarí uzavrieť dohodu s kapitánom Francúzska. Laporta však tvrdí, že existuje priestor na to, aby sa to neuskutočnilo. Zdôraznil najmä plat, ktorý bude poberať hviezdny útočník. Neopomenul ani skutočnosť, že uprednostňuje ofenzívnu hru zľava, teda miesto, kde hráva Vinícius Júnior.

"Nie, vôbec nie," odpovedal prezident Barcelony periodiku Mundo Deportivo na otázku, či závidí rivalovi získanie Mbappého a dodal: "Neviem, či ho podpíšu, alebo nie. Uvidíme. Ak áno, budú tam mať problém. Budú musieť presunúť hráča, však? Pretože dvaja nebudú hrať na rovnakej pozícii."

Laporta neváhal a pridal aj slová o možnosti úpadku morálky či nálady v tíme Realu. "Keď hovoríme o číslach zahrnutých v dohode, určite to naruší náladu v šatni. Nie je to dar," vravel na margo eventuálne vysokého platu Mbappého.

Komentáre Laportu prišli po tom, čo obranca Dani Carvajal povedal, že potenciálny príchod francúzskeho kanoniera nepovedie k žiarlivosti alebo iným problémom v klube bieleho baletu. Mbappé by prišiel ako voľný hráč, čo by znamenalo, že značná časť ušetrená z financií za prestup by sa mohla podpísať pod výšku jeho mzdy a bonusu za podpis. 

"Real má v rámci fair play dostatok finančného priestoru na to, aby podpísal Mbappého aj ďalších hráčov," uviedol prezident La Ligy. Úplne iná situácia už dlhšiu dobu vládne práve v Barcelone. Napriek ekonomickým problémom zostáva Laporta optimistom, že klub môže bojovať v La Lige aj v Lige majstrov. Na európskej scéne sa Blaugranas stretnú vo štvrťfinále práve s Parížanmi.