Odsúdený na 9 rokov za znásilnenie, deň po tom ho zatkli. Robinho putuje za mreže

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Odsúdený na 9 rokov za znásilnenie, deň po tom ho zatkli. Robinho putuje za mreže

Robinha čaká väzenský trest.
Robinha čaká väzenský trest.Profimedia
Niekdajšieho brazílskeho futbalového reprezentanta Robinha (40) zatkli deň po tom, ako ho odsúdili na deväť rokov za znásilnenie. Zadržali ho v jeho dome v Santose a odviezli na policajnú stanicu, odkiaľ poputuje za mreže. Svoju vinu popiera a jeho právnici sa ešte plánujú odvolať na najvyšší súd.

Polícia vo vyhlásení uviedla, že Robinho sa pred pobytom za mrežami podrobí lekárskej prehliadke a vyšetreniu vo väzbe. Milánsky súd v roku 2017 uznal Brazílčana a ďalších jeho piatich krajanov vinných zo skupinového znásilnenia 22-ročnej Albánky po tom, čo ju opili v nočnom klube. K incidentu malo prísť v roku 2013, potvrdil to odvolací súd v roku 2020 a aj Najvyšší súd Talianska v roku 2022.

V stredu brazílsky najvyšší súd pre neústavné záležitosti taktiež potvrdil odsúdenie Robinha za znásilnenie a rozhodol, že si svoj deväťročný trest odňatia slobody musí odpykať v Brazílii. Neotvorili sa diskusie o odsúdení za znásilnenie, súd sa sústredil len na to, či rozsudok z Talianska platil aj v Brazílii.

Robson de Souza žije vo svojej rodnej krajine a obvinenia popiera. V minulosti hrával za kluby ako Santos, Real Madrid, Manchester City, AC Miláno, ako aj za brazílsky národný tím. Okrem vzácnych výnimiek Brazília nevydáva svojich občanov, Taliansko preto vlani požiadalo, aby si Robinho odpykal trest odňatia slobody vo svojej domovine.

K jeho zatknutiu došlo po tom, čo sudca Luiz Fux vo štvrtok zamietol odvolanie Robinhovho právneho tímu proti rozhodnutiu z predchádzajúceho dňa a potvrdil príkaz na jeho okamžité zatknutie, vyplýva to z právneho dokumentu. Fux vo svojom rozhodnutí napísal, že v stredajšom rozsudku, ktorý vyniesol iný súd, nevidí žiadne porušenie ústavných alebo právnych pravidiel či medzinárodných zmlúv.

V rozhovore, ktorý v nedeľu odvysielala miestna televízna stanica, Robinho povedal, že "v Taliansku bol nespravodlivo odsúdený za niečo, čo sa nestalo". Teraz však mieri do väzenia.