Žilinskí mladíci nedali šancu Dolnému Kubínu, Považská Bystrica vyhrala v Šamoríne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Žilinskí mladíci nedali šancu Dolnému Kubínu, Považská Bystrica vyhrala v Šamoríne
Aktualizované
Druhá liga pokračovala sobotňajšími súbojmi.
Druhá liga pokračovala sobotňajšími súbojmi.Profimedia
Po piatkovom dueli v Pohroní boli na programe 16. kola druhej najvyššej súťaže ďalšie zápasy. Na Liptove mohli diváci vidieť šesťgólový súboj, v Bratislave nepadol ani jeden presný zásah a prvý tím tabuľky iba remizoval. Béčko Žiliny v nedeľu porazilo Dolný Kubín, hráči Považskej Bystrici uspeli v Šamoríne.

Myjava - Púchov 3:0

Futbalisti Púchova si povedali, že keď to nepôjde po futbalovej stránke, zaujmu aspoň v inej štatistike - v červených kartách. Vavruš ju videl v 41. minúte. Bol piatym hráčom Púchovčanov v ostatných piatich kolách, ktorí inkasovali kartu tejto farby. Myjavčania načali hostí v dvanástej minúte, keď sa presadil Švec. Bol to jeho šiesty gól v sezóne. Po zmene strán sa k nemu pridali Copko a Arthur. Myjavský Spartak sa svojmu protivníkovi priblížil na dva body. Púchov je aktuálne štvrtý, Myjava šiesta.

Liptovský Mikuláš - Malženice 4:2

Šesťzápasovú sériu bez výhry, do ktorej spadá aj pohárové vypadnutie po strete s Ružomberkom, ukončili Liptáci v minulom kole, keď si tri body doniesli zo Spišskej Novej Vsi. Malženice vstupovali do duelu v pomerne ideálnej forme - z ostatných dvoch duelov vyťažili šesť bodov a skóre 7:1.

Hostia sa v prípade úspechu mohli dostať pred svojho súpera, tieto plány však začal už v piatej minúte rušiť Vladimír Trabalík, ktorý otváral gólový scenár súboja. O šesť minút neskôr mu ale odpovedal Rapavý - 1:1. Autor prvého gólu sa ale nenechal zahanbiť a o pár okamihov prišiel s odpoveďou v podobe presného zásahu na 2:1. V 38. minúte určil polčasový výsledok 3:1 domáci Laura.

Vyzeralo to, že druhá polovica sa do štatistík zapíše len striedaniami a žltou kartou Šarmíra. Drámu samotnému záveru ale priniesol gól Masára na 3:2, víťaz zápasu sa už ale nemenil a hostitelia napokon zásluhou Appiaha ešte dokázali upraviť na konečných 4:2. Liptovský Mikuláš sa triumfom na svojej pôde vzdialil Malženiciam na rozdiel piatich bodov.

Strelci duelu v Liptovskom Mikuláši.
Strelci duelu v Liptovskom Mikuláši.Flashscore

Slovan B - Trebišov 0:0

Trebišovčania pricestovali do hlavného mesta v snahe prelomiť šnúru bez víťazstva, ktorá sa začala 14. októbra s Prešovom. Odvtedy východniari zo štyroch ligových stretnutí vyťažili iba bod a v Slovnaft Cupe inkasovali od Podbrezovej deväť kúskov. Nie veľmi lichotivé obdobie má za sebou aj rezerva Slovana, ktorá tri posledné zápasy prehrala.

Ani jeden z celkov si však svoju reputáciu veľmi nevylepšil, v Bratislave sa zrodila bezgólová remíza. Výraznejšie zaujalo iba vylúčenie Matúša Kosečeka, keď v 81. minúte videl druhú žltú kartu a následne červenú. Oba tímy tak po vzájomnom strete ostali tabuľkovými susedmi.

Komárno - Humenné 1:1

Po vypadnutí z pohárovej súťaže sa Komárno chcelo do ligového prostredia vrátiť výhrou, ktorou by potvrdilo svoju líderskú pozíciu. Hostia však neprehrali v piatich zápasoch po sebe a vyťažili z nich až 13 bodov.

Prvý polčas ponúkol okrem štyroch žltých kariet aj jednu gólovú ranu, o ktorú sa už v desiatej minúte postaral domáci Šimko. Na ďalší zásah sa čakalo až do 81. minúty, keď hosťujúci obranca Komjatý a vyrovnal na 1:1. Rovnako ako v závere úvodnej polovice, tak aj na konci tej druhej videl žltú kartu Šmehýl a v šatni bol teda o niečo skôr ako ostatní. Náskok Komárna na čele tabuľky sa znížil na sedem bodov.

Prešov - Spišská Nová Ves 2:0

Tatran neprehral v lige už takmer dva mesiace a meniť to nechcel ani vo východoslovenskom derby proti nováčikovi. Spišiaci na svoj prvý triumf stále čakajú a nedočkali sa ho ani tentoraz. O všetkom rozhodlo rozmedzie 68. a 75. minúty - skóre otvoril Dolný a na 2:0 upravoval Gladiš. Prešovčania ziskom troch bodov skresali stratu na lídra tabuľky.

Šamorín - Považská Bystrica 2:3

Šamorín sa rýchlo dostal do vedenia, ale na zásah Krivokapiča odpovedal Boris. Záhradník domácim vrátil vedenie, to celok zo Žitného ostrova držal do 67. minúty, kedy druhý raz vyrovnal Zemko a zakrátko poslal Považskú Bystricu do vedenia mladý Praženka. Hostia potvrdili výbornú jesennú časť a sú na štvrtom mieste, len tri body za druhým Prešovom. Šamorín má na prvom nezostupovom mieste iba o dva body viac ako pätnásty Dolný Kubín.

MŠK Žilina B - Dolný Kubín 3:0

Žilinčania sa posilnili aj o hráčov, ktorí už pravidelne nastupujú za áčko v Niké lige. Spomedzi nich sa do streleckej listiny zapísali Addo či Bile. V základnej zostave bol aj dlhoročný slovenský reprezentant Tomáš Hubočan. Hosťom nepomohli ani posily z banskobystrickej Dukly. "Šošoni" v tabuľke poskočili na siedme miesto, Dolný Kubín je naďalej predposledný.