Austrálska misia sa končí, Mak po dvoch rokoch opúšťa Sydney

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Austrálska misia sa končí, Mak po dvoch rokoch opúšťa Sydney

Mak po dvoch rokoch opúšťa Sydney.
Mak po dvoch rokoch opúšťa Sydney.Profimedia
Slovenský futbalista Róbert Mak (33) po po dvoch rokoch opúšťa austrálsky klub Sydney FC. O jeho odchode po konci sezóny informoval účastník A-League v stredu na svojej oficiálnej webstránke.

Ofenzívny univerzál prišiel do Sydney v roku 2022 po pôsobení v maďarskom Ferencvárosi. Za tím z najväčšieho austrálskeho mesta odohral Mak dokopy 53 ligových zápasov, v ktorých strelil 20 gólov.

Mužstvu pomohol k triumfu v Austrálskom pohári a k dvom postupom do ligového semifinále. V minulosti obliekal aj dres Norimbergu, PAOK, Zenitu či Konyasporu.

Sydney sa skončila sezóna po vyradení v semifinále play-off A-League, keď tím nestačil na Central Coast (1:2, 0:0). Okrem Maka nebudú v mužstve pokračovať ani obranca Jack Rodwell a brankár Adam Pavlesic, hosťovania sa skončili obrancovi Gabrielovi Lacerdovi a útočníkovi Fabiovi Gomesovi. 

"Chcel by som sa poďakovať všetkým odchádzajúcim hráčom za odvedené výkony, každý z nich bol pozitívnym prínosom pre klub. Želám im len to najlepšie v budúcnosti a ich ďalšej kariére," uviedol pre klubový web Ufuk Talay, tréner Sydney FC.