Mak letí na reprezentačný zraz vo forme, presadil sa v treťom zápase po sebe

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mak letí na reprezentačný zraz vo forme, presadil sa v treťom zápase po sebe

Mak pomáha gólmi Sydney do play-off.
Mak pomáha gólmi Sydney do play-off.Profimedia
Slovenský krídelník Róbert Mak (33) bude prichádzať na budúcotýždňový zraz národného tímu vo forme. Presadil sa v treťom zápase po sebe, celkovo skóroval štvrtýkrát z ostatných piatich ligových súbojov, avšak jeho trefa proti Wellingtonu na body Sydney nestačila.

Wellington - Sydney 2:1

Mak otvoril skóre súboja už v 6. minúte, keď zostal nikým nepokrytý na ľavej strane šestnástky a nechytateľne poslal loptu po ľavej ruke gólmana. Za svoj výkon si v hodnotení Flashscore vyslúžil známku 7,2. Z ihriska odišiel v 89. minúte za stavu 2:1 pre Wellington, ktorý stretnutie otočil vo svoj prospech. 

Po slabšom úvode do ročníka strelil bývalý hráč Ferencvárosu, Zenitu Petrohrad, PAOK-u či Norimbergu od 17. februára už štvrtý ligový gól. Sydney sa aj vďaka tomu drží na piatej priečke, ktorá zaručuje postup do štvrťfinále play-off austrálskej A-League.

Rodák z Bratislavy sa naposledy presadil v reprezentácii 11. septembra 2023 proti Lichtenštajnsku. Následne hral polčas proti Portugalsku a 75 minút s Bosnou, v rozhodujúcich súbojoch o postup na EURO s Luxemburskom a Islandom sedel iba na lavičke náhradníkov.

Na Slovensko čakajú v prípravných súbojoch 23. marca Rakúsko a o tri dni neskôr Nórsko. Je isté, že Mak bude prilietať z opačnej strany zemegule do kempu vo výbornej forme. 

Štatistika Maka v aktuálnej ligovej sezóne.
Štatistika Maka v aktuálnej ligovej sezóne.Flashscore