Flashscore zostava slovenských legionárov: Z málo výrazných krajanov vyčnieval Macík

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava slovenských legionárov: Z málo výrazných krajanov vyčnieval Macík
Macík sa stal najlepšie hodnoteným slovenským legionárom.
Macík sa stal najlepšie hodnoteným slovenským legionárom.Profimedia/Flashscore
Flashscore Správy poctivo sledujú športovú formu slovenských futbalistov, ktorí pôsobia nielen na tunajších, ale aj zahraničných trávnikoch. V spolupráci s odborným hodnotiacim systémom sme pre vás vybrali ideálnu zostavu Slovákov, ktorí sa od 5. do 11. marca predstavili v ligových súbojoch svojich mužstiev.
Ideálna zostava slovenských legionárov od 5. do 11. marca.
Ideálna zostava slovenských legionárov od 5. do 11. marca.Flashscore

Brankár

Matúš Macík (Olomouc) 7,9

Slovenský "obor" sa do brány vrátil po troch dueloch, keď laboroval so zranením. Medzi tromi žrďami sa na horúcej ostravskej pôde určite nenudil. Štatistika xCG (očakávané góly) sa zastavila na hodnote 2,75. Macík čelil ôsmim strelám, sedem z nich zlikvidoval.

V 81. minúte zneškodnil pokutový kop Ewertona, nestačil iba na jeho dorážku. Mrzieť ho to po záverečnom hvizde nemuselo, keďže Sigma dokázala po siedmich kolách zabodovať naplno (2:1). Pre zaujímavosť, zo všetkých legionárov boli najlepší brankári - Holec za Karvinú so známkou 7,8. V našej rubrike to bol už tretí týždeň v rade, ktorý ovládli gólmani z FORTUNA:LIGY (predtým Ludha a Budinský).

Obrancovia

Martin Králik (České Budějovice) 7,0

Keď má niekto pevné miesto v zostave Českých Budějovíc, je to určite prievidzský rodák. Na jar sa stihol strelecky presadiť už dvakrát. Pri domácej remíze 2:2 so Zlínom si opäť pripísal 90 minút.

Mal výbornú úspešnosť v súbojoch na zemi, keď z trinástich vyhral až jedenásť. Vo vzduchu dominoval taktiež, uspel v troch zo štyroch stretov. Presne takto sa bojuje o každý bod na ceste za záchranou najvyššej súťaže.

Štatistiky Králika pri remíze so Zlínom.
Štatistiky Králika pri remíze so Zlínom.Opta by Stats Perform

Branislav Niňaj (Sepsi) 7,7

Pri domácom triumfe s Voluntari (4:0) si odpykával trest za žlté karty, ale na trávniku Petrolulu (2:1) už nechýbal. Po záverečnom hvizde bol mužom zápasu. Z jedenástich súbojov uspel v deviatich. Vo vzduchu mal stopercentnú bilanciu - dva z dvoch. Čo je najdôležitejšie, sedemkrát dokázal odvrátiť prípadné nebezpečenstvo súpera.

Ľubomír Šatka (Samsunspor) 7,5

Aj ďalší slovenský stopér patrí k základným pilierom svojho mužstva. Samsunspor najskôr nestačil na Basaksehir, ale následne doma zabral naplno proti Ankaragücü (2:1). So známkou 7,5 patril Šatka k tomu najlepšiemu, čo sa predstavilo na trávniku. Jeho prihrávky boli presné (76 %, 22/29), súboje precízne (17/22). Štyrikrát prerušil rozvíjajúci sa útok hostí.

Stredopoliari

Andrej Kadlec (Mladá Boleslav) 7,2

Kadlec nemá miesto v základnej zostave Mladej Boleslav isté, a preto oň musí bojovať, keď príde príležitosť. Prišla druhýkrát po sebe a opäť dopadla dobre. S Bohemians si so spoluhráčmi udržali nulu a domov sa vracali s bodom za bezgólovú remízu. V 88. minúte nebol ďaleko od toho, aby sa stal hrdinom stretnutia.

Svoje ofenzívne chúťky ukázal v plnej paráde, až sa ocitol v gólovom zakončení, lenže zblízka brankára domácich neprestrelil. Na svojej pravej strane bol mimoriadne chladný, dvanásťkrát nedovolil súperovi dotiahnuť rozvíjajúci sa útok. 

Ondrej Duda (Verona) 7,1

Vo Verone môžu mať úsmev na tvári, aspoň na malý moment. Mužstvo, v ktorého strede poľa nechýba Ondrej Duda, vyhralo dvakrát po sebe. Získalo tak cenné body v boji o záchranu, naposledy v Lecce 1:0.

Slovenský reprezentant sa pokúsil o tri strely, no ani jedna nemierila do priestoru troch žrdí. Namiesto toho z pätnástich prípadov až desaťkrát pomohol spoluhráčom získať loptu pod kontrolu. 

Róbert Mak (Sydney) 7,0

Najskôr štvrtý a v ostatnom kole aj piaty presný zásah v sezóne. Kým Sydney na pôde WS Wanderers uspelo, tentoraz sa muselo uspokojiť s bodom. Od 64. minúty zásluhou Maka viedlo. Slovenský reprezentant sa presadil z jednej strely do priestoru brány. Celkovo v stretnutí, v ktorom odohral 82 minút, vyslal dva strelecké pokusy. 

Samuel Dancák (Hradec Králové) 7,6

Hradec Králové je stále v hre o play-off, kde sa bude bojovať o miestenku do Európskej konferenčnej ligy. Pred vlastnými fanúšikmi mu k víťazstvu 2:0 nad Pardubicami k tomu dopomohol Dancák - asistenciou na spečatenie rezultátu. Zo šestnástich súbojov uspel v desiatich. V 73. minúte vyslal za defenzívu Vašulína, ktorý sa pohral v boxe s obrancami a nekompromisne zakončil.

Útočníci

Tomáš Suslov (Verona) 7,3

Gólovú prihrávku si pripísal i Suslov v drese Verony. Na trávniku vydržal do 85. minúty. Do štatistík sa zapísal už v 17. minúte, pred sebou videl voľného Folorunsha, ktorý spoza pokutového územia mieril presne k pravej žrdi. Dvakrát vystrelil, z toho raz do priestoru brány. Často sa dostával do súbojov. Z dvadsiatich vyhral sedem. 

Adam Nemec (Voluntari) 7,3

Štyri kolá čakalo Voluntari na bodový zisk. Pripísalo si ho, v zostave s Nemcom, doma po bezgólovej remíze s Universitatea Kluž. Vo vzduchu uskákal zo štrnástich súbojov desať. Celkovo končil s bilanciou pätnástich úspešných z dvadsiatich deviatich. Až 64 akcií išlo cez neho, z toho tridsať bolo bez chyby.

Erik Prekop (Bohemians Praha) 7,0

Síce nenadviazal strelecky na predchádzajúci súboj so Sigmou Olomouc, ale viac ho určite tešia výsledky jeho tímu. Bohemka neprehrala tri stretnutia v rade, zaknihovala tri remízy. Prekop pri poslednej z nich, s Mladou Boleslav, strávil na trávniku 84 minút. Dvakrát strieľal, no nepresne. Z ôsmich pokusov v rámci driblingu uspel až šesťkrát. Trikrát pomohol spoluhráčom získať loptu a nebál sa ani súbojov - mal úspešnosť 50 % (16/32).