Flashscore zostava slovenských legionárov: Budinský odvrátil debakel, prevládajú stopéri

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava slovenských legionárov: Budinský odvrátil debakel, prevládajú stopéri
Pardubice môžu Budinskému ďakovať, že domov neodchádzali s vyšším výpraskom.
Pardubice môžu Budinskému ďakovať, že domov neodchádzali s vyšším výpraskom.Profimedia
Flashscore Správy poctivo sledujú športovú formu slovenských futbalistov, ktorí pôsobia nielen na tunajších, ale aj zahraničných trávnikoch. V spolupráci s odborným hodnotiacim systémom sme pre vás vybrali ideálnu zostavu Slovákov, ktorí sa od 20. do 26. februára predstavili v ligových súbojoch svojich mužstiev.
Ideálna zostava legionárov od 20. do 26. februára.
Ideálna zostava legionárov od 20. do 26. februára.Flashscore

Brankár

Viktor Budinský (Pardubice) 8,7

Pardubická obrana bola sťa z perníka. Ofenzíva Slavie sa cez ňu dostávala poľahky a nebyť Budinského, asi by hostia odchádzali z Prahy s horším výsledkom (3:0). Tridsaťročný gólman musel riešiť 16 striel medzi tri žrde, pričom do brány sa postavil v novom roku súťažne vôbec prvý raz.

Inkasoval síce trikrát, ale pokročilé údaje hlásia, že to malo byť ešte viac (štatistika očakávaných inkasovaných gólov ukázala číslo 4,58). Trochu paradoxne, ale aj s takýmto výsledkom sa dá stať najlepším legionárom uplynulého týždňa. Znamená to preňho zároveň najlepší výkon v prebiehajúcom ročníku.

Obrancovia

Filip Blažek (Ostrava) 7,2

Tri víťazné osobné súboje na zemi z troch, vo vzduchu to bolo päť zo šiestich. Pri päťčlennej obrane zloženej prakticky z rýdzich stopérov sme museli mierne improvizovať, preto sme ho umiestnili na pravý kraj. Ostrava doma remizovala s Bohemians 1:1.

Dávid Krčík (Karviná) 7,2

Otváral skóre už v 14. minúte z úctyhodnej diaľky, čím prispel k cennému bodu poslednej Karvinej na pôde Teplíc (2:2). Na zemi síce najistejší nebol, haprovala mu rozohrávka, ale na konte má aj jednu kľúčovú prihrávku.

Martin Valjent (Malorka) 7,6

S kapitánskou páskou na rukáve doviedol Malorku k nerozhodnému výsledku na ihrisku Alavésu. Bol to preňho jubilejný 200. súťažný duel za španielsky klub. Vo vzduchu bol dominantný, vyhral tam všetky štyri hlavičkové súboje.

Denis Vavro (Kodaň) 8,0

Fantastický výkon opory dánskeho majstra pri triumfe 2:0. Hráčom Nordsjaellandu zablokoval dve strely, zachytil päť prihrávok, absolvoval dva úspešné sklzy i tri osobné súboje na zemi. Úspešnosť prihrávok sa vyšplhala na 87 %. Aj vďaka tomu zostáva Kodaň na druhom mieste len o bod za prvým Brondby.

Dávid Hancko (Feyenoord) 7,4

Čisté konto pri víťazstve vonku 2:0 nad Almere City by pri výpočte obrancu aj stačilo. Je pravda, že Hanckovi sa úplne nedarilo v rozohrávke, keď rozdal len 75 % presných pasov a až 23-krát loptu stratil, ale s udržanou nulou si zároveň obhájil svoj sezónny priemer 7,4 z Eredivisie. 

Stredopoliari

Lukáš Čmelík (Hradec Králové) 7,1

Bol pri bezgólovej remíze s Mladou Boleslavou. Na pravej strane odohral 82 minút, raz pálil na bránu i mimo nej, jeden pokus mu zablokovali. Dvakrát bol faulovaný. S driblingom uspel raz z troch prípadov.

Peter Pokorný (Vroclav) 7,7

Jeho meno sa začína objavovať v našej zostave čoraz častejšie. Ešte na jeseň nemal miesto v základnej zostave Slasku, teraz je oporou druhého celku Ekstraklasy. V bitke o líderskú pozíciu s Lechom Poznaň Vroclav iba remizoval, na konte má zhodný počet bodov ako prvá Jagiellonia.

A čo Pokorný? Z pozície defenzívneho stredopoliara bol všade. Raz zablokoval strelu protivníka, trikrát mu prerazil akciu či vyhral osem z jedenástich súbojov na trávniku. Podľa nášho hodnotenia bol zároveň hráč zápasu.

Matúš Bero (Bochum) 7,2

Asistencia na korekciu Kevena Schlotterbecka v 88. minúte znamenala, že po 15 dueloch v Bundeslige má v štatistike okrem gólu už aj premiérovú prihrávku. Inak Bochum schytal výprask 2:5 v Mönchengladbachu, a tak ide individuálny výkon hráčov v poli do úzadia.

Erik Prekop (Bohemians) 7,1

Na ihrisku bol len od 55. minúty, napriek tomu si miesto v našej jedenástke zaslúžil prihrávkou na vyrovnávajúci zásah. A to ešte musíme dodať, že pražský celok nepremenil v Ostrave penaltu a následne dohrával polhodinu len v desiatich...

Útočníci

Lukáš Haraslín (Sparta Praha) 7,1

Česť útočníkov, respektíve produktívnych krídelníkov, musel opäť raz zachraňovať iný muž z metropoly Česka. Na poistku do siete Slovácka mu stačilo byť na hracej ploche po príchode z lavičky len 25 minút. Bol to jeho jubilejný 10. presný zásah v aktuálnom ročníku FORTUNA:LIGY, ktorým zároveň oslávil nový viacročný kontrakt na Letnej. Čítajte viac.