Flashscore zostava slovenských legionárov: Čisté konto Ludhu či premiérový gól Hromadu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava slovenských legionárov: Čisté konto Ludhu či premiérový gól Hromadu
Ludha si spomedzi legionárov vyslúžil najlepšie hodnotenie.
Ludha si spomedzi legionárov vyslúžil najlepšie hodnotenie.Profimedia
Flashscore Správy poctivo sledujú športovú formu slovenských futbalistov, ktorí pôsobia nielen na tunajších, ale aj zahraničných trávnikoch. V spolupráci s odborným hodnotiacim systémom sme pre vás vybrali ideálnu zostavu Slovákov, ktorí sa od 27. februára do 4. marca predstavili v ligových súbojoch svojich mužstiev.
Ideálna zostava slovenských legionárov od 27. februára do 4. marca.
Ideálna zostava slovenských legionárov od 27. februára do 4. marca.Flashscore

Brankár

Richard Ludha (Teplice) 8,2

Po svojom príchode z Podbrezovej si Ludha pripísal tretie 90-minútové ligové vystúpenie vo farbách Teplíc a druhé čisté konto. V domácom zápase 23. kola českej najvyššej súťaže prispel k víťazstvu 2:0 nad Libercom šiestimi brankárskymi zákrokmi. S hodnotením 8,2 sa stal najlepším hráčom duelu. Mužstvo so slovenským gólmanom tak naďalej drží krok s prvou šestkou tabuľky, no tesne za sebou má pripravených prenasledovateľov.

Obrancovia

Boris Sekulič (Górnik Zabrze) 7 

Čakanie na zelené čísla, ktoré sa začalo 1. decembra 2023, ukončil Sekulič pred svojimi fanúšikmi v strete s Jagielloniou. V 23. kole poľskej Ekstraklasy odohral na kraji obrany celé meranie síl a pomohol k cennému triumfu nad druhým mužstvom tamojšej ligy. Górnik, v ktorého drese pôsobí aj Adrián Kaprálik, sa s 35 bodmi posunul na siedme miesto, na vedúci Slask Vroclav má 10-bodovú stratu.

Róbert Pillár (Mezőkövesd) 7,3

Do stredu obrany tímu slovenských legionárov sa prepracoval 32-ročný stopér z Mezőkövesdu. Posledný tím maďarskej najvyššej súťaže sa predstavil na ihrisku piateho Debrecínu a uspel najtesnejším rozdielom. Domáci favorit sa proti obrane protivníka nedokázal presadiť a svoj podiel mal na tom aj Pillár. So známkou 7,3 bol druhým najlepšie hodnoteným protagonistom stretnutia.

Andrej Kadlec (Mladá Boleslav) 6,6

Svojej šance v základnej zostave sa Kadlec dočkal vo štvrtom jarnom predstavení Mladej Boleslavi a káder z okolia Prahy sa tešil z výhry 3:1 nad Českými Budějovicami. Práve víťaz duelu je v tabuľke FORTUNA:LIGY o jeden bod nad vyššie spomínanými Teplicami. Do konca základnej časti ostáva odohrať sedem kôl, obaja protivníci sa proti sebe postavia v dôležitom boji 13. apríla. Mladá Boleslav tak aktuálne uzatvára TOP 6.

Stredopoliari

Tomáš Suslov (Verona) 7

Hellas získal veľmi cenné tri body a do 90. minúty súboja so Sassuolom k tomu svojou aktivitou prispieval aj Suslov. Mladý ofenzívny futbalista sa stal pevnou súčasťou základnej zostavy tímu z Benátska. Verona zvíťazila v bitke 20-bodových kádrov a dostala sa tesne nad zónu zostupu. Celé stretnutie odohral v strede poľa druhý slovenský reprezentant Ondrej Duda.

Tomáš Rigo (Ostrava) 7,1

Piata Ostrava sa predstavila na pôde 18-bodového celku, ktorého od dna tabuľky delia iba dva body. Víťazstvo nad Zlínom tak pre hostí malo byť povinnosťou, napokon ho však tím okolo Riga dosiahol po strelení iba jediného gólu. Postaral sa oň v 33. minúte Jan Juroška. Slovenský hráč strávil na ihrisku plnú minutáž.

Stanislav Lobotka (Neapol) 7,3

Na dve výhry po sebe čakali Partenopei od polovice januára. Nelichotivú odmlku na dva triumfy v rade ukončil káder trénera Calzonu parádnym spôsobom - v 27. kole talianskej Serie A zdolal silný Juventus 2:1. Podiel na tom mal aj v strede poľa hrajúci Lobotka. Ešte predtým ale Neapol v stredu rozdrvil Sassuolo 6:1 a práve z tohto duelu si reprezentant Slovenska odniesol známku 7,3. SSC je aktuálne siedme, s trojbodovou stratou na šiestu Atalantu.

Proti Juventusu odohral Lobotka 90 minút.
Proti Juventusu odohral Lobotka 90 minút.TASR

Jakub Hromada (Rapid Bukurešť) 7,3

Po dvoch kratších predstaveniach v novom drese si tentoraz Hromada vo farbách Rapidu Bukurešť odkrútil takmer 60 minút. V strete na štadióne klubu Universitatea Craiova si pripísal premiérový zásah v rumunskej najvyššej súťaži. Na listine strelcov ho ale nedoplnil žiadny spoluhráč a celok z hlavného mesta si odniesol bod za remízu 1:1.

Andrej Fábry (UTA Arad) 8,1

Dvadsaťsedemročný Slovák sa v Rumunsku stal dôležitým faktorom víťazstva nad U Craiova 1948. V 13. minúte najprv asistoval pri góle portugalského legionára Joãa Pedra, aby krátko po hodine hry rozhodujúcim zásahom zabezpečil svojmu celku tri cenné body za triumf 3:2. V tabuľke je UTA síce až na deviatom mieste, no na piaty Farul Konstanca stráca iba dva body. 

Útočníci

Erik Prekop (Bohemians) 6,9

Prvýkrát od 11. novembra 2023 sa v českej lige gólovo prezentoval Prekop. V súboji s Olomoucom otváral skóre zápasu už vo štvrtej minúte. Pražskí Bohemians však o tesný náskok prišli o štvrťhodinu neskôr a v 22. minúte už prehrávali 1:2. Do polčasu ale ešte stihli vyrovnať, čím zároveň stanovili konečný výsledok. Aktuálne okupujú 10. ligovú pozíciu, na najlepšiu šestku strácajú šesť bodov.

Róbert Mak (Sydney) 7,2

Ďalší gólový pozdrav z Austrálie poslal Mak. V 50. minúte súboja 19. kola s WS Wanderers využil luxusný priestor medzi obrancami a umnou strelou k tyči zvyšoval na 3:0. Jeho tím napokon vyhral 4:1 a posunul sa na piatu priečku súťaže A-League. Pre slovenského futbalistu to bol štvrtý presný zásah v tejto sezóne.