Flashscore zostava slovenských legionárov: Kaprálik s Hanckom rozhodli derby zápasy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava slovenských legionárov: Kaprálik s Hanckom rozhodli derby zápasy
Kaprálik sa pričinil o triumf dvomi gólmi a asistenciou.
Kaprálik sa pričinil o triumf dvomi gólmi a asistenciou.Profimedia/Flashscore
Flashscore Správy poctivo sledujú športovú formu slovenských futbalistov, ktorí pôsobia nielen na tunajších, ale aj zahraničných trávnikoch. V spolupráci s odborným hodnotiacim systémom sme pre vás vybrali ideálnu zostavu Slovákov, ktorí sa od 6. do 12. februára predstavili v ligových súbojoch svojich mužstiev.
Zostava slovenských legionárov od 6. do 12. februára.
Zostava slovenských legionárov od 6. do 12. februára.Flashscore

Brankár

Dávid Šípoš (České Budějovice) 7,2

Dvaja Slováci sa výrazne pričinili len o štvrtú výhru v ligovej sezóne pre České Budějovice. Brankár Šípoš si udržal čisté konto, keď zlikvidoval štyri strely Ostravy medzi tri žrde, čo znamenalo jeho druhú nulu v ročníku.

Obrancovia

Martin Králik (České Budějovice) 7,7

Okrem pomoci vzadu bolo Králika cítiť aj vpredu, keď v 66. minúte zvyšoval na 2:0, čím si pripísal prvú trefu v ročníku. Mimo toho nemal príliš veľa práce, keďže ofenzíva Ostravy bola lepším tímom len v úvode a na konci stretnutia. 

Dávid Hancko (Feyenoord) 8,7

Pri jeho stabilných výkonoch v defenzíve by sa mohlo zdať, že úvodný gól sezóny v Eredivisie v 21. zápase prišiel trochu neskoro. Hancko je však na trávniku pre iné činnosti. V derby o Rotterdam premenil penaltu v druhom polčase a odštartoval tak výhru proti Sparte. Do štatistík si zapísal aj 113 dotykov s loptou, úspešnosť prihrávok 94 % či odkop lopty z bránkovej čiary. Za normálnych okolností by hodnotenie 8,7 veľkoryso stačilo na status Hráča týždňa.

Michal Sipľak (Górnik Zabrze) 7,0

Vybojoval si právo základu po zimnej prestávke a tréner Górniku nemohol urobiť lepšie. Síce o čisté konto prišiel zásahom v 83. minúte, ale inak si na ľavej strane počínal obstojne. Smerom dopredu vymyslel kľúčovú prihrávku.

Stredopoliari

Lukáš Čmelík (Hradec Králové) 7,1

Asistoval na otvárací zásah, ktorý však Hradcu na triumf nestačil. Domáci pritom viedli 2:0 ešte v 79. minúte, ale deľbu bodov zariadil pre Bohemians dvomi zárezmi Shejbal. Čmelík si upravil ligovú bilanciu na 2+2 po tom, čo štart FORTUNA:LIGY, respektíve šesť duelov absolvoval v Budějoviciach, aby sa potom presunul do aktuálne 10. celku najvyššej českej súťaže, za ktorý nastúpil do deviatich meraní síl.

Ondrej Duda (Verona) 7,0

Zostava Hellasu bola tentoraz len s jedným Slovákom, keďže Tomáš Suslov chýbal pre žlté karty. Duda patril k lepšej časti futbalistov Verony, vyslal dve kľúčové pasy, štyrikrát bol faulovaný a dvakrát sám fauloval pri bezgólovej remíze s Monzou.

Peter Pokorný (Vroclav) 7,1

Hoci jeho Slask prehral, Pokorný môže byť spokojný so svojím výkonom, keďže zaznamenal vyššiu známku oproti svojmu sezónnemu priemeru (6,8). Ako defenzívny stredopoliar mal 66 dotykov s loptou, úspešnosť prihrávok sa vyšplhala na 92 %, pričom vyhral sedem z dvanástich súbojov na zemi.

László Bénes (Hamburg) 7,1

Nebyť červenej karty na konci zápasu, jeho známka by sa minimálne priblížila osmičke, Hamburg by nedohrával v oslabení, čo Hannover pretavil na rozhodujúci gól. To všetko v konečnom zúčtovaní znamenalo aj odvolanie trénera Tima Waltera. Bénes znižoval na 1:2, asistoval pri vyrovnaní na 3:3, ale nakoniec to v stretnutí, ktoré malo v druhom polčase 19 nadstavených minút, na body nestačilo.

Útočníci

Adrián Kaprálik (Górnik Zabrze) 9,0

Jeseň ukončil gólom proti Warte Poznaň, jar načal dvomi trefami a asistenciou v derby proti Gliviciam. Adrián Kaprálik má za sebou najlepší duel vo farbách Górnika Zabrze, kde je na hosťovaní zo Žiliny. Stále iba dvadsaťjedenročný krídelník, ktorý už niekoľkokrát hral aj na hrote útoku, vybavil všetko podstatné sám.

Štatistiky Kaprálika proti Gliviciam.
Štatistiky Kaprálika proti Gliviciam.Profimedia/Flashscore

Najskôr otvoril skóre v 15. minúte, keď unikol po pravej strane a z uhla prekonal Szymanského. Po hodine hry rozbehol útočnú akciu, aby na jej konci doťukol loptu do odkrytej svätyne, čím zvýšil na 2:0. O päť minút neskôr pripravil presný zásah pre bývalého nemeckého reprezentanta Lukasa Podolského, ktorý rozvlnil sieť nádhernou ranou z vyše 25 metrov. Odchovanec klubu spod Dubňa si tak upravil bilanciu v Ekstraklase na 4+2 v 16 meraniach síl. 

Róbert Boženík (Boavista) 7,5

Po nevydarenom prestupe do španielskej Sevilly sa po jednom vynechanom zápase vrátil do základu a víťaznou ranou rozhodol o triumfe Boavisty, ktorá sa vďaka tomu posunula na deviatu priečku. Gól s poradovým číslom osem.

Ľubomír Tupta (Liberec) 7,4

Sieť nenapol a ani neasistoval, ale v ofenzíve bol aktívny. Dvakrát vystrelil medzi tri žrde, vytvoril veľkú šancu, pridal dve kľúčové prihrávky a v jednom driblingu bol úspešný. Aj vďaka nemu Liberec porazil Olomouc 2:0.