Flashscore zostava slovenských legionárov: Stálica Hancko i bývalý slovanista zo SAE

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava slovenských legionárov: Stálica Hancko i bývalý slovanista zo SAE
Dávid Hancko opäť raz dominoval rebríčku krajanov.
Dávid Hancko opäť raz dominoval rebríčku krajanov.Profimedia
Flashscore Správy poctivo sledujú športovú formu slovenských futbalistov, ktorí pôsobia nielen na tunajších, ale aj zahraničných trávnikoch. V spolupráci s odborným hodnotiacim systémom sme pre vás vybrali ideálnu zostavu Slovákov, ktorí sa od 12. do 18. decembra predstavili v ligových súbojoch svojich mužstiev.
Zostava slovenských legionárov od 12. do 18. decembra.
Zostava slovenských legionárov od 12. do 18. decembra.Flashscore

Brankár

Dominik Holec (Karviná) 7,6

Rovnakú známku dostal aj Martin Dúbravka, ktorý vychytal čisté konto Newcastlu pri výhre nad Fulhamom. V prospech Holeca hovoril vyšší počet zákrokov i to, že Karviná na rozdiel od anglického klubu nehrala od 22. minúty presilovku o jedného muža. Pre aktuálne 14. celok českej najvyššej súťaže to bolo prvé čisté konto od 29. októbra, keď ho vychytal... Áno, opäť Dominik Holec.

Obrancovia

Branislav Niňaj (Sepsi) 7,9

Tento týždeň sme mali problém s hráčmi na pravej strane, keďže najvyšším známkam dominovali hráči v centrálnych poziciách. Dvadsaťdeväťročného stopéra Branislava Niňaja sme preto posunuli na kraj obrany, keď si vysokú známku vyslúžil pri triumfe nad Otelulom 3:2. Sepsi má, mimochodom, najlepšiu formu v rumunskej súťaži za ostatné tri duely, keď všetky vyhralo.  

Tomáš Huk (Piast Gliwice) 7,7

Víťazný gól a čisté konto? Tomáš Huk je po týždni opäť v našej zostave. Kým 10. decembra pomohol Piastu Gliwice k triumfu nad Lechom Poznaň, teraz otváral skóre proti Stalu Mielec. Gliwice sa posunuli v Ekstraklase na deviate miesto. Pre Huka to bol štvrtý štart v základnej zostave v rade. Odchovanca košického futbalu z tohto pohľadu istotne mrzí, že aj v Poľsku je na programe takmer dvojmesačná zimná prestávka.

Vernon De Marco (Hatta) 7,5

Po odchode zo Slovana zišiel z očí a mysle, hoci bol naďalej nominovaný do reprezentácie. Jeho Hatte sa v najvyššej súťaži v Spojených arabských emirátov príliš nedarí, keď z 11 kôl získala len päť bodov. De Marco sa pričinil o bezgólovú remízu zo srdca obrany najlepším výkonom v sezóne. 

Dávid Hancko (Feyenoord) 8,9

Aj Dávida Hancka sme boli nútení pre jeho univerzálnosť posunúť na kraj ihriska. Udržal si čisté konto, asistoval na tretí gól do siete Heraclesu, ktorý prišiel tri minúty po polčase. Okrem toho získal loptu 15-krát, ani raz nefauloval a jeho úspešnosť prihrávok (103 presných) sa vyšplhala na neuveriteľných 96,3 percenta. Priemerná známka v Eredivisie v aktuálnom ročníku? 7,4. Neuveriteľné.

Štatistiky Dávida Hancka zo súboja proti Heraclesu.
Štatistiky Dávida Hancka zo súboja proti Heraclesu.Profimedia/Flashscore

Stredopoliari

Patrik Hrošovský (Genk) 7,6

Podobný osud ako reprezentačného kolegu Hancka postihol aj Patrika Hrošovského. Čisté konto a gólová prihrávka na bleskový zásah po návrate zo šatní. Piaty Genk je na víťaznej vlne, na ktorej by chcel zostať, pretože do skupiny o titul postúpi len šesť najlepších tímov. Na aktuálne siedme Cercle Bruggy majú zástupcovia Belgicka v Európe trojbodový náskok.

Stanislav Lobotka (Neapol) 7,4

Pri víťazstve 2:1 nad Obertovým Cagliari mu v štatistikách svietia tri kľúčové prihrávky, štyri vyhrané osobné súboje z piatich i 55 dotykov s loptou. Obhajca titulu sa pred Vianocami pohybuje na piatej priečke, pričom na lídra Serie A z modrej časti Milána stráca už priepastných 14 bodov.

Lázsló Bénes (Hamburg) 7,6

Hamburg v 2. nemeckej Bundeslige triumfoval nad Norimbergom 2:0. Bénes asistoval na poisťovací zásah v siedmej nadstavenej minúte, krátko predtým fauloval na žltú kartu, vyzdvihneme však štyri kľúčové pasy spoluhráčom. Keď sme priemerné hodnotenie spomenuli pri Hanckovi, musíme to urobiť aj tu. Číslo 7,6 vzbudzuje obdiv. 

Útočníci

Adrián Kaprálik (Górnik Zabrze) 7,5

Ani 21-ročný Kaprálik nebol v dueli proti Warte Poznaň oficiálne napísaný ako pravý krídelník, keďže figuroval ako hrotový útočník, no dovolili sme si ho sem presunúť. Po týždni sa opäť zapísal do listiny - predtým asistoval, teraz bezchybným lobom zvýšil na 2:0.

Pavol Šafranko (Sepsi) 7,6

Z našej ofenzívnej trojice síce vyšiel gólovo naprázdno, ale predsa sa dostal na základe Flashscore Hodnotenia do ideálnej jedenástky. Dôvod je neuveriteľných 15 vyhraných vzdušných súbojov z 23 (úspešnosť 65 %). Nepríjemnou správou je, že v lige čaká na trefu už šesť duelov.

Lukáš Čmelík (Hradec Králové) 8,1

Píše sa štvrtá minúta a Lukáš Čmelík otvára skóre duelu proti bývalému zamestnávateľovi z Českých Budějovíc. Keď sa 27-ročný Slovák presadil naposledy, bola z toho rovnako výhra. Takto čakal niekdajší hráč Karvinej, Dunajskej Stredy či Žiliny spolu s Hradcom Králové na gól, respektíve plný bodový zisk od 28. októbra.