Flashscore zostava slovenských legionárov: Nebyla, Rigo, Kaprálik a ďalší štyria strelci

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava slovenských legionárov: Nebyla, Rigo, Kaprálik a ďalší štyria strelci
Nebyla sa podieľal na troch góloch Jablonca.
Nebyla sa podieľal na troch góloch Jablonca.fkjablonec.cz
Flashscore Správy poctivo sledujú športovú formu slovenských futbalistov, ktorí pôsobia nielen na tunajších, ale aj zahraničných trávnikoch. V spolupráci s odborným hodnotiacim systémom sme pre vás vybrali ideálnu zostavu Slovákov, ktorí sa od 13. do 19. februára predstavili v ligových súbojoch svojich mužstiev.
Zostava slovenských legionárov od 13. do 19. februára.
Zostava slovenských legionárov od 13. do 19. februára.Flashscore

Brankár

Martin Dúbravka (Newcastle) 6,9

Slovenský gólman síce nechtiac zapríčinil prvý gól Bournemouthu z kopačky Dominica Solankeho, no treba uznať, že za to môže nešťastné pošmyknutie. Okrem toho však tím Newcastlu podržal zákrokmi a dal mu nádej na záverečné vyrovnanie v druhej minúte nadstaveného času. Podobnú známku ako reprezentačný brankár mal aj Matúš Macík z Olomouca, do druhého polčasu duelu s Hradcom Králové už však pre zranenie nenastúpil. Magpies sa po remíze 2:2 posunuli na ôsmu priečku Premier League, na siedmy Brighton strácajú jeden bod.

Obrancovia

Dávid Hancko (Feyenoord) 8,1

Veľmi tesnú a najmä v závere vydretú výhru zaknihoval Feyenoord na domácom ihrisku proti Waalwijku. Druhý tím holandskej Eredivisie rozhodol o svojom triumfe 1:0 až v 84. minúte. Dôležitým základom troch bodov ale bola aj nula v kolónke inkasovaných zásahov, k čomu Hancko prispel svojím 90-minútovým výkonom. Po 22 kolách stráca káder z Rotterdamu na ligového lídra PSV 10 bodov.

Denis Vavro (Kodaň) 7,9

Po prehre 1:3 s Manchestrom City v Lige majstrov a hodnotení 6,1 si Vavro vylepšil náladu v ligovom prostredí. Na pôde Silkeborgu uspela jeho Kodaň v pomere 3:0 a slovenský stopér si pripísal plnú minutáž. Krátko pred polčasovou prestávkou navyše zachránil domáci výber od inkasovania, keď na bránkovej čiare zastavil pokus McCowatta smerujúci do odkrytej brány. Spolu so svojím tímom zvádzajú tuhý boj o čelo dánskej Superligaen, ich hlavnými konkurentmi v aktuálnom ročníku sú prvé Bröndby a tretí Midtjylland. Líder tabuľky má pred duom prenasledovateľov iba jednobodový náskok.

Ľubomír Šatka (Samsunspor) 8,6 

Dvadsaťosemročný obranca si v tomto kalendárnom roku už po druhýkrát vyslúžil od Flashscore hodnotenie pre najlepšieho hráča zápasu. Po dueli zo 6. januára a známke 7,8 si teraz tento post zabezpečil strelením jediného gólu svojho Samsunsporu. Na ihrisku mužstva Gaziantep vyrovnával Šatka na konečných 1:1 v druhej minúte nadstavenia. V pokutovom území súpera zachoval chladnú hlavu a prezentoval sa prácou, za ktorú by sa nehanbil ani hrotový útočník. Mužstvu tým vystrelil bod a protivníka tak nepustil v tabuľke pred seba.

Martin Koscelník (Breda) 7,3

Gólovo sa pripomenul aj ďalší z radu slovenských obrancov. Koscelník sa presadil druhý raz v roku 2024, tentokrát však z toho nebolo víťazstvo a ani bod. Dvadsaťosemročný futbalista v 56. minúte súboja s Cambuurom upravoval na 1:1, o štvrťhodinu ale jeho mužstvo inkasovalo, stav sa už nezmenil a prehralo 1:2. Breda tak nezvládla dôležitý priamy boj oponentov, ktorí zápasia o prienik do najlepšej osmičky. Tá zaručuje istotu účasti vo vyraďovacích bojoch.

Stredopoliari

Tomáš Rigo (Ostrava) 8,6

Presný zásah do siete protivníka nasmeroval aj mladík hrajúci v Ostrave. V 17. minúte stretnutia s Mladou Boleslavou sa Rigo rozhodol napriahnuť zo strednej vzdialenosti a urobil dobre. Jeho parádny pokus skončil až v bráne a otváral ním skóre merania síl. Baník napokon zvíťazil 3:1. Slovák sa stal protagonistom s najvyšším zápasovým hodnotením a dostal sa aj do ideálnej zostavy 21. kola FORTUNA:LIGY. Ostravský káder sa po výhre vyšvihol na piate miesto FORTUNA:LIGY.

Stanislav Lobotka (Neapol) 7,4

Úradujúci majster Serie A sa v aktuálnej sezóne značne trápi, výhry či body si pripisuje striedavo. Tentoraz sa "Partenopei" predstavili na vlastnom štadióne v strete s Janovom a remízu zachránili až v 90. minúte zásluhou Ngongeho. Na ihrisku bol vtedy aj Lobotka, odohral celý zápas a získal hodnotenie 7,4. Neapolu patrí až deviata pozícia tabuľky, na lídra z Interu stráca priepastných 27 bodov.

Sebastián Nebyla (Jablonec) 9,1 

Po nešťastnej prehre s pražskou Slaviou sa Jablonec predstavil vlastným fanúšikom v súboji s Českými Budějovicami. Výsledok prvého polčasu napovedal vyrovnaný duel, všetko ale zmenila päťgólová druhá polovica. Tú odštartoval Nebyla dvomi asistenciami, aby v 72. minúte pridal aj presný zásah. Presadil sa technickou strelou k ľavej žrdi. S bilanciou 1+2 bol jednoznačným mužom zápasu a aj najlepším hráčom aktuálneho tímu slovenských legionárov.

Útočníci

Róbert Mak (Sydney) 7,6

Gólový pozdrav z Austrálie poslal 32-ročný Mak. Scenár presných zásahov otvoril slovenský futbalista v 27. minúte po chybnej prihrávke hostí z Adelaide a ideálnej práci spoluhráča Anthonyho Cáceresa. Z pravej strany pokutového územia poslal loptu do brány krížnou strelou. Na ihrisku bol do 57. minúty, po zápase ho okrem gólovej trefy mohol tešiť aj triumf 2:1. Po 17 vystúpeniach sezóny je Sydney na piatom mieste tabuľky.

Lukáš Haraslín (Sparta) 7,8 

Ďalším Slovákom, ktorý obohatil svoje gólové štatistiky, je Haraslín. Ofenzívne eso Sparty Praha otváralo skóre v 47. minúte merania síl s Libercom. Po prihrávke Olatunjiho 27-ročný hráč nezvolil typické zaseknutie obrancu, vyskúšal vystreliť ľavou nohou a oplatilo sa. O dve minúty neskôr viedol celok z hlavného mesta Česka už rozdielom dvoch zásahov, nakoniec vyhral 2:1. Líder najvyššej českej súťaže má pred rivalom zo Slavie štvorbodový náskok.

Adrián Kaprálik (Górnik) 7,8 

Kaprálik sa udržuje v streleckej forme. Po strete s Piastom Gliwice, v ktorom sa prezentoval bilanciou 2+1, zaznamenal gól do siete Korony Kielce, ktorým pečatil konečnú podobu výsledku 3:1. Veľký podiel však má aj na úvodnej trefe zápasu, keď si jeho strelecký pokus vonkajškom do vlastnej brány zrazil obranca Zator. Slovenský futbalista strávil na ihrisku plných 90 minút a svojím predstavením si vypýtal miesto v zostave 21. kola poľskej Ekstraklasy. Górniku patrí v tabuľke siedma priečka.