Flashscore trojica slovenských legionárov: Nemec, Hrnčár a hráč mesiaca január z Feyenoordu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore trojica slovenských legionárov: Nemec, Hrnčár a hráč mesiaca január z Feyenoordu
Nemec by sa s tímom rád prebojoval do hornej polovice tabuľky.
Nemec by sa s tímom rád prebojoval do hornej polovice tabuľky.Profimedia
Flashscore Správy poctivo sledujú športovú formu slovenských futbalistov, ktorí pôsobia nielen na tunajších, ale aj zahraničných trávnikoch. Nakoľko sa však v januári ešte viacero líg nehrá, urobili sme výnimku. Namiesto ideálnej jedenástky Slovákov sme pre vás v spolupráci s odborným hodnotiacim systémom vybrali trojicu hráčov spod Tatier, ktorí sa od 30. januára do 5. februára predstavili v ligových súbojoch svojich mužstiev a vyslúžili si najvyššie hodnotenia.

Adam Nemec (Voluntari) 7,7

Po mesačnej zimnej pauze od ligových povinností odohralo Voluntari už tretí duel rumunskej Ligy I. V ostrej akcii bol opäť aj Nemec, ktorý v predchádzajúcom zápase na pôde CFR Kluž zaknihoval pri prehre 1:4 jediný presný zásah svojho mužstva. Tentokrát sa gólovo nepresadil, no výkonom si vyslúžil známku 7,7. Tešiť ho môže aj zisk bodu do tabuľky, so spoluhráčmi totiž smeroval k domácej prehre s Hermannstadtom, všetko sa ale zmenilo v ôsmej minúte nadstaveného času, keď na konečných 1:1 vyrovnal z pokutového kopu jeho ofenzívny kolega Daniel Florea.

David Hrnčár (Beveren) 7,5

Súťažné dianie v roku 2024 odštartoval Hrnčár gólom a dvomi asistenciami vo víťaznom dueli proti výberu Standardu Liège do 23 rokov. Nasledovali však dve prehry, na tie ale Beveren dokázal odpovedať najtesnejším triumfom 1:0 na ihrisku Waregemu. Slovenský futbalista si pripísal plnú minutáž a hodnotenie na úrovni 7,5. V tabuľke druhej najvyššej belgickej súťaže patrí jeho celku šiesta priečka, ktorá zaisťuje barážovú miestenku do bitky o postup. Na lídra z Beerschotu, ktorý má ešte zápas k dobru, stráca Beveren sedem bodov.

Dávid Hancko (Feyenoord) 7,5

Ostatné predstavenia mužstva z Rotterdamu veľa gólových momentov neponúkli, bolo to tak aj tentoraz. V dôležitom boji na pôde štvrtého AZ Alkmaar uchmatol Feyenoord tri body po výhre 1:0. Jediný presný zásah padol už v šiestej minúte. Stabilný člen zostavy Hancko odohral v strede defenzívy celé stretnutie a podľa hodnotenia Flashscore si pripísal známku 7,5. Tím s prezývkou "De Trots van Zuid" sa nachádza na druhom mieste holandskej Eredivisie, na lídra PSV Eindhoven má 10-bodové manko. Slovenský obranca si za uplynulé obdobie vyslúžil ocenenie Hráč mesiaca január.