Mak znovu úradoval. Dvomi gólmi a asistenciou poslal Sydney do ligového semifinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mak znovu úradoval. Dvomi gólmi a asistenciou poslal Sydney do ligového semifinále

Mak hrá v kvalitnej fazóne.
Mak hrá v kvalitnej fazóne.Profimedia
Zažiaril rovnako ako v minulom dueli. Róbert Mak (33) sa vo farbách Sydney FC opäť prezentoval dvomi gólmi a jednou asistenciou. Tentoraz svojím produktívnym počinom režíroval postup mužstva do semifinále play-off austrálskej A-League.

Sydney - Macarthur 4:0

Obaja súperi mali za sebou pomerne čerstvú spoločnú skúsenosť. Ešte v rámci základnej časti sa 20. apríla zrodilo víťazstvo tímu Macarthur, ktorý aj s dvomi červenými kartami ubránil výsledok 1:0. Po tejto prehre Sydney doma vyzvalo Perth, nadelilo mu debakel 7:1 a Mak zo zápasu odchádzal s bilanciou 2+1.

Totožný zápis vytiahol z rukáva aj teraz, a to vo štvrťfinálovom súboji s Macarthurom. Prvýkrát sa reprezentant Slovenska presadil už v 8. minúte, keď využil vysunutie od spoluhráča Caceresa, s loptou na nohe prišiel až k penaltovému bodu a presne zakončil.

Z Makovej asistencie ťažil v 67. minúte Kucharski, z hranice pokutového územia umnou strelou zvyšoval už na 3:0. Slovák v drese austrálskeho klubu sa gólovo pripomenul ešte raz. Dvanásť minút pred záverom mu ukážkovú prihrávku vykúzlil Burgess a po ideálnom nabehnutí upratal loptu do odkrytej časti brány. Zásahom na 4:0 tak spečatil postup do semifinále. Sydney spozná meno svojho ďalšieho súpera po nedeľnom derby medzi Melbourne Victory a Melbourne City.