Polčasovým bleskom predchádzal gólový hrom Maka, pri výhre Sydney bol najlepším hráčom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Polčasovým bleskom predchádzal gólový hrom Maka, pri výhre Sydney bol najlepším hráčom

Mak si otvoril gólový účet.
Mak si otvoril gólový účet.Profimedia
V šiestom kole austrálskej A-League si Sydney FC pripísalo druhý triumf tejto sezóny. K výhre nad tímom Perth Glory prispel gólom aj Róbert Mak (32), ktorý sa presadil krátko pred polčasovou prestávkou. Tá sa však pre opakované blesky predĺžila až na dve hodiny.

Sydney - Perth 3:2

Domáce FC nastupovalo do duelu s nie príliš lichotivou bilanciou - z prvých piatich kôl aktuálneho ročníka vyťažil tamojší káder iba jediné víťazstvo. Zmeniť to chcel v súboji s Perthom, ktorý mal len o bod viac. Prvá polovica ponúkla viacero gólových príležitostí, z ktorých sa ujali dve a obe z produkcie hostiteľa.

Skóre sa otváralo v 33. minúte zásluhou Lolleyho, ktorému sa na dvakrát podarilo vsietiť úvodný zásah. O 11 minút neskôr na svojho kolegu nadviazal Mak, ktorý prešiel cez troch protivníkov, následne si poradil aj s ďalším obrancom a loptu umiestnil do dolného rohu brány súpera. Nasledovala polčasová pauza, ktorú však výrazne natiahlo nepriaznivé počasie, dážď a viacero bleskov.

Po dvoch hodinách čakania odštartovala druhá 45-minútovka. Krátko po hodine hry hostia využili možnosť na zníženie a Taggart upravil na 1:2. Štvrté gólové korenie prišlo v neskoršej fáze súboja, keď si strelu 17-ročného Glassona do vlastnej siete tečoval Susnjar - 1:3. Tím z hlavného mesta Západnej Austrálie sa ale nevzdal a postaral sa o nervózne finále merania síl. V prvej minúte nadstavenia totiž znížil Bozanič, napokon to však bola iba gólová bodka za úspechom domáceho celku.

Sydney sa tak aj zásluhou Maka, ktorý zaknihoval svoj premiérový zásah novej sezóny, po dôležitom triumfe dostalo na siedmu priečku najvyššej austrálskej súťaže. Slovenský reprezentant bol s hodnotením 8,5 najlepším hráčom stretnutia. Perthu patrí pozícia číslo osem. Istotu vyraďovacích bojov získava prvých šesť tímov tabuľky.

Tabuľka A-League.
Tabuľka A-League.Flashscore