Domáce Pobrežie Slonoviny je vo finále, po dráme postúpila aj Nigéria

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Domáce Pobrežie Slonoviny je vo finále, po dráme postúpila aj Nigéria

Aktualizované
Nigéria je prvým finalistom Afrického pohára národov, po veľkej dráme postúpila cez JAR
Nigéria je prvým finalistom Afrického pohára národov, po veľkej dráme postúpila cez JARProfimedia
Futbalisti Nigérie sa stali prvým finalistom Afrického pohára národov, keďže v semifinále po penaltovom rozstrele vyradili Juhoafrickú republiku. Doplní ich domáce Pobrežie Slonoviny, to prešlo cez DR Kongo.

Nigéria - Juhoafrická republika 2:1 pen.

Najdôležitejšie veci sa diali v závere riadneho hracieho času. Najskôr Troost-Ekong premenil svoj druhý pokutový kop na turnaji a keď v 85. minúte zvýšil Osimhen vedenie Nigérie, tak sa zdalo, že je vymaľované, lenže zasiahol VAR a presný zásah pre predošlý faul zrušil.

Hneď potom prišiel brejk Juhoafrickej republiky, ktorý pramenil k zisku pokutového kopu. Mokoena sa z bieleho bodu nepomýlil. V predĺžení videl síce Kekana červenú kartu, duel nakoniec skončil v penaltovom rozstrele. Na strane Nigéria sa pomýlil iba Aina, za súpera Mokoena aj Makgopa, takže favorit postupuje do finále.

Brankári oboch tímov - Nwabali a Williams, udržali čisté konto štyri čisté kontá. Premiérovo inkasovali až v tomto stretnutí, obaja navyše iba z penált. Nigéria postúpila do finále premiérovo od roku 2013 a celkovo ôsmy raz. Zatiaľ získala tri tituly, teraz zabojuje o štvrtý.

Juhoafrická republika sa dostala medzi štyri najlepšie tímy štvrtý raz, predtým vždy obsadila medailovú pozíciu. Raz vyhrala, v jednom prípade skončila druhá a naposledy tretia. Bolo to v roku 2000, kedy semifinále prehrala práve proti Nigérii.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Pobrežie Slonoviny - DR Kongo 1:0

Domáce Pobrežie Slonoviny sa stalo druhým finalistom Afrického pohára národov. Na postup do posledného duelu šampionátu jej stačil jediný gól, o ktorý sa postaral útočník Sebastien Haller, pre ktorého to bol premiérový zásah na turnaji. Vo svojom 111. stretnutí za národný tím mu asistoval Gradel. Na rekordéra Zokoru stráca už iba dvanásť vystúpení. "Sloni" sa dostali do finále premiérovo od roku 2015, kedy sa tešili zo svojho druhého titulu. Stali sa prvou usporiadateľskou krajinou, ktorá sa dostala do posledného zápasu od Egyptu v roku 2006. Finále sa uskutoční v nedeľu 11. februára o 21:00.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore