Nigéria prišla o svojho čarostrelca. Boniface vynechá africký šampionát, čaká ho operácia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nigéria prišla o svojho čarostrelca. Boniface vynechá africký šampionát, čaká ho operácia

Aktualizované
Boniface musí nútene pauzovať.
Boniface musí nútene pauzovať.AFP
Najlepší strelec nemeckého Leverkusenu Victor Boniface (23) bude pre zranenie lídrovi nemeckej Bundesligy pravdepodobne chýbať dlhšie, ako sa očakávalo. Jeho absenciu však teraz pocíti najmä reprezentácia Nigérie, ktorá s ním nemôže počítať na Africkom pohári národov.

Boniface sa zranil práve na tréningu národného tímu, pre ktorý mal byť na kontinentálnom šampionáte veľkou ofenzívnou oporou. Má ísť o problém so slabinami a najprv sa špekulovalo o šesťtýždňovej vynútenej pauze. Od lekárov si ale vypočul nepríjemné správy, zranenie je vážne a čaká ho operácia. Do akcie by sa mal vrátiť až v apríli.

Autor desiatich tohtosezónnych ligových gólov už opustil prípravný kemp Nigérie. "Veľa šťastia, chlapci. Prajem vám len to najlepšie," napísal na Instagrame a svoj odkaz spoluhráčom sprevádzal obrázkom zlomeného srdca. Africký pohár národov, ktorého hostiteľom je Pobrežie Slonoviny, sa začína v sobotu 13. januára a vyvrcholí 11. februára.

Náhradou kanoniera z Nemecka je Terem Moffi z francúzskeho klubu Nice, oznámila v utorok nigérijská futbalová federácia. Moffi strelil v aktuálnom ročníku Ligue 1 šesť presných zásahov. 

Absencia Bonifacea sa spája s neprítomnosťou stredopoliara Wilfreda Ndidiho, ktorý sa 29. decembra zranil pri víťazstve svojho Leicesteru na ihrisku Cardiffu. So zranením sa momentálne stretáva aj Ndidiho klubový spoluhráč Kelechi Iheanacho. Lodivod národného výberu José Peseiro dúfa, že druhý menovaný bude na turnaj fit. Nigéria odohrá svoj úvodný zápas skupiny A v nedeľu, keď nastúpi proti Rovníkovej Guinei. Ďalej ju čaká domáci výber Pobrežia Slonoviny a Guinea-Bissau.