Onanovi sa lepí smola na päty. Napriek snahe nestihol prvý zápas na africkom šampionáte

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Onanovi sa lepí smola na päty. Napriek snahe nestihol prvý zápas na africkom šampionáte

Onana vynechal prvý zápas na AFCON.
Onana vynechal prvý zápas na AFCON.Profimedia
Brankár André Onana (27) je skutočný smoliar. Hoci mal smelý plán a chcel pre Manchester United a kamerunskú reprezentáciu urobiť maximum, všetko sa skončilo neúspechom. Svoj debut na africkom šampionáte napriek všetkej snahe nestihol, hoci na cestu do dejiska v Pobreží Slonoviny využil súkromné lietadlo.

Keďže Manchester United neprežíva pozitívnu sezónu, brankár ho nechcel sklamať. Hoci mal nastúpiť za národný tím, rozhodol sa, že nedeľňajší šláger proti Tottenhamu odchytá. Po zápase, ktorý sa skončil remízou 2:2, sa Onana ponáhľal zo štadióna na letisko. Na to, aby stihol zápas s Guineou, mu zostával necelý deň.

Podľa denníka Manchester Evening News však došlo k nečakanému meškaniu, keď súkromné lietadlo zastavilo zlé počasie a brankár tak nemohol byť včas letecky prepravený na miesto konania zápasu. Stále však veril, že to stihne. V krízovej chvíli, keď hmla nemizla, sa dokonca rozhodol, že na stretnutie pôjde autom, ale všetko bolo zbytočné. Zmeškal výkop.

Aktuálna tabuľka skupiny.
Aktuálna tabuľka skupiny.Flashscore

A tak musel do kamerunskej brány nastúpiť Fabrice Ondoa, ktorý chytá za francúzske Nimes. Zápas sa skončil remízou 1:1. Kamerun sa v skupine stretne ešte so Senegalom a Gambiou.

Kamerun - Guinea 1:1