Kamerun bez Onanu zaváhal, Senegal začal cestu za obhajobou víťazne. Alžírsko s remízou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kamerun bez Onanu zaváhal, Senegal začal cestu za obhajobou víťazne. Alžírsko s remízou

Aktualizované
Senegal vstúpil do Afrického pohára národov úspešne.
Senegal vstúpil do Afrického pohára národov úspešne.Profimedia
Futbalisti Senegalu vyhrali v prvom zápase skupiny C na Africkom pohári národov proti Gambii a cestu za obhajobou odštartovali úspešne. Kamerun iba remizoval s Guineou napriek tomu, že celý druhý polčas hral proti oslabenému súperovi. V poslednom dueli pondelkového programu si bod rozdelilo Alžirsko s Angolou.

Skupina C

Senegal - Gambia 3:0

V histórii podujatia dokázali iba tri tímy obhájiť titul. Boli to Ghana (1963, 1965), Kamerun (2000, 2002) a Egypt (2006, 2008, 2010). Senegal sa o to pokúša teraz, pričom začal veľmi dobre. Kapitán Mané už na úvod prihrával na úvodný zásah Gueyeho. Gambia dohrávala oslabená, keďže v nadstavenom čase prvého polčasu bol vylúčený Adams. Bola to prvá červená karta na turnaji. Po zmene strán sa dva razy presadil Lamine Camara.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Kamerun - Guinea 1:1

Kamerun ešte nepomohol počítať s brankárom Onanom, ktorý chytal za Manchester United len v sobotu proti Tottenhamu. Guinea zas nemala k dispozícii zraneného útočníka Guirrasyho hrajúceho za Stuttgart. Outsider sa ujal vedenia zásluhou Baya, ale na konci prvého polčasu bol vylúčený kapitán Kamano. To Kamerun síce využil na vyrovnanie v podaní Magriho, lenže favorit sa napriek dlhej presilovke na viac nezmohol, a tak si oba tímy body delia, s čím bude rozhodne spokojnejšia Guinea.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Skupina D

Alžírsko - Angola 1:1

Prvý vážnejší závar sa udial v deviatej minúte. Youcef Belaili sa rozhodol skúsiť šťastie z hranice pokutového územia, ale Neblú predviedol istý zákrok. O 10 minút neskôr sa už "púštne líšky" dostali do vedenia. Belaili poslal skvelú prihrávku vzduchom za obranu, k lopte sa dostal Bounedjah a strelou k pravej žrdi prvýkrát rozvlnil sieť.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

Po zmene strán sa hralo najmä medzi šestnástkami a gólových príležitostí nebolo veľa. To sa však zmenilo v 66. minúte po tom, čo Nabil Bentaleb fauloval vo vlastnom pokutovom území a ponúkol "antilopám" pokutový kop. Jeho exekúcie sa ujal Mabululu, ktorý trafil brvno, od ktorého sa lopta odrazila za bránkovú čiaru. V samom závere mohol Riyad Mahrez rozhodnúť z priameho kopu, ale Neblu predviedol skvelý zákrok.