Problém pre Egypt. Salah si už na africkom šampionáte zahrať nemusí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Problém pre Egypt. Salah si už na africkom šampionáte zahrať nemusí

Mohamed Salah je hviezdou Egypta, ale najbližšie dva zápasy v prípade postupu na turnaji vynechá.
Mohamed Salah je hviezdou Egypta, ale najbližšie dva zápasy v prípade postupu na turnaji vynechá.Reuters
Egypťan Mohamed Salah (31) vynechá dva duely Afrického pohára národov po tom, ako si počas štvrtkovej remízy 2:2 s Ghanou natiahol zadný stehenný sval, uviedla v piatok Egyptská futbalová asociácia.

Predtým v piatok lekár egyptskej reprezentácie Mohamed Abu El-Ela uviedol, že Salah chcel pôvodne v kľúčovom zápase pokračovať, ale keď sa bolesť zvýraznila, požiadal o striedanie.

"Röntgenové vyšetrenie, ktoré Salah podstúpil, potvrdilo zranenie zadného stehenného svalu. V prípade, že Egypt postúpi zo skupiny, vynechá nasledujúce dva zápasy tímu na Africkom pohári národov proti Kapverdám a osemfinálový súboj," uviedla EFA v krátkom vyhlásení.

Manažér Liverpoolu Jürgen Klopp, kde Salah pôsobí na klubovej úrovni, už skôr počas piatka naznačil, že zranenie môže byť vážne, vzhľadom na to, že krídelník sa len zriedkavo zraní alebo vynútene opustí ihrisko. Egypťan vynechal za Liverpool len 10 ligových stretnutí počas vyše šiestich sezón.

"V tej chvíli bol v šoku a nechápal, prečo ho zasiahlo niečo také intenzívne. Zranenia zadného stehenného svalu sú rôzne, avšak pocítil to. My zase vieme, ako zriedkavo Mo odchádza alebo musí odísť, takže to určitým spôsobom vážne je, ale momentálne nemám žiadne ďalšie informácie," poznamenal Klopp.

Salah chýba Liverpoolu málokedy. A ak sa tak aj stane, je to len na krátku dobu.
Salah chýba Liverpoolu málokedy. A ak sa tak aj stane, je to len na krátku dobu.Flashscore

Strata Salaha, ktorý má na dosah 100 reprezentačných štartov za svoju krajinu, by bola veľkou ranou pre sedemnásobných víťazov Afrického pohára národov, ktorí majú za sebou nezvyčajne slabý štart na aktuálnom šampionáte v Pobreží Slonoviny.

Salah uplynulú nedeľu po verdikte VAR premenil penaltu v samom závere, aby Egyptu zachránil v úvodnom zápase bod za remízu 2:2 s Mozambikom a vyhol sa nepríjemnej prehre.

Vo štvrtok Egypťania zhodne remizovali 2:2 s Ghanou, pričom dvakrát naháňali manko súpera. Ak chce mať favorit turnaja istotu postupu do osemfinále, musí v pondelok vyhrať posledné stretnutie skupiny proti Kapverdám.