Zranenie Salaha musí byť vážne, keď musel striedať, myslí si Klopp

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zranenie Salaha musí byť vážne, keď musel striedať, myslí si Klopp

Salah je na Africkom pohári národov.
Salah je na Africkom pohári národov.Reuters
Je príliš skoro na to, aby sa dalo hovoriť o rozsahu zranenia Mohameda Salaha (31), povedal v piatok Jürgen Klopp (56), ale pohľad na talizman Liverpoolu, ktorý odkríval z ihriska s tým, čo jeho klubový manažér nazval zranením zadného stehenného svalu, znamená v tíme z Merseyside bitie na poplach.

V Liverpoole musia byť vystrašení, keďže Salah, ktorý je v tejto sezóne Premier League spoločne s Erlingom Haalandom z Manchestru City najlepším strelcom, odkríval tesne pred polčasovou prestávkou vo štvrtkovom zápase Egypta s Ghanou (2:2) na Africkom pohári národov.

"Nič o tom nevieme. Vo štvrtok večer som sa s ním rozprával, to je všetko. Teraz robia ďalšie vyšetrenia a potom budeme vedieť viac," povedal Klopp v piatok novinárom.

"V tej chvíli bol v šoku a nechápal, prečo ho zasiahlo niečo také intenzívne. Zranenia zadného stehenného svalu sú rôzne, avšak pocítil to. My zase vieme, ako zriedkavo Mo odchádza alebo musí odísť, takže to určitým spôsobom vážne je, ale momentálne nemám žiadne ďalšie informácie."

Salah je zriedkavo zranený a za viac ako šesť sezón vynechal len 10 ligových zápasov. Klopp uviedol, že si nie je istý, či lekársky personál Liverpoolu vycestuje do Pobrežie Slonoviny, aby posúdil rozsah Salahovho zranenia.

"Uvidíme. Závisí to od diagnostiky. Budeme mať výsledky ultrazvuku a magnetickej rezonancie. Potom budeme vedieť, čo to je, a zariadime sa, ale je to v tejto chvíli príliš skoro," doplnil Klopp.

Liverpool, ktorý v nedeľu hrá v Bournemouthe, je po 20 zápasoch na čele Premier League so 45 bodmi, o dva body pred Manchestrom City. Aston Villa má tiež 43 bodov, ale odohrala o jeden zápas viac ako dvaja súperi nad ňou. 

Líder bude v nedeľu pravdepodobne opäť bez Trenta Alexandra-Arnolda, priznal Klopp po tom, čo si krajný obranca 7. januára pri víťazstve v treťom kole FA Cupu nad Arsenalom zranil koleno.

"Samozrejme, že môže chodiť, po móle," reagoval Klopp na fakt, že Alexandra-Arnolda videli tento týždeň na módnej prehliadke v Miláne.

"Všetky zranenia sa vyvíjajú pozitívne, ale hráči nie sú pripravení naskočiť. Alexander-Arnold, Andy Robertson a Dominik Szoboszlai idú správnym smerom, no uvidíme, kedy sa budú môcť zapojiť do tréningu prvého tímu. Neočakávam ich na zápas s Bournemouthom, avšak možno už na Fulham (semifinále Ligového pohára v stredu)."

"Dúfam, že nikto iný nebude mimo hry. Trent je blízko, Robertson je blízko a Dom je blízko. Všetko ide správnym smerom, ale víkendový zápas nestihnú," uzavrel manažér.

Bournemouth - Liverpool (nedeľa, 17:30)