Regragui nevylučuje koniec pri marockej reprezentácii. Zlyhali sme, priznal po vypadnutí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Regragui nevylučuje koniec pri marockej reprezentácii. Zlyhali sme, priznal po vypadnutí

Regragui spomína svoj koniec.
Regragui spomína svoj koniec.Profimedia
Africký pohár národov prináša tento rok veľa prekvapení a k jednému došlo aj na úkor favorizovaného Maroka, ktoré na šampionát, vzhľadom na semifinále z MS 2022, prichádzalo ako veľký favorit.

Kontinentálny turnaj však dopadol neúspešne - vypadnutím už v osemfinále. Maroko v prehralo s Juhoafrickou republikou 0:2. Za stavu 0:1 mohol vyrovnať Achraf Hakimi, ale päť minút pred koncom nepremenil pokutový kop.

"Hovoril som, že Maroko musí postúpiť minimálne do semifinále, inak skončím. Čakajú ma rokovania s prezidentom zväzu. Vzťahy máme dobré. Pôjde o prínosný pohovor po všetkých stránkach," hovorí hlavný tréner Walid Regragui.

"Nebudem sa za nič skrývať. Za vyradenie beriem plnú zodpovednosť. Nedostali sme sa medzi štyri najlepšie tímy turnaja, čo znamená, že sme zlyhali. Neznamená to, že som zlý tréner, ale ak budem musieť, tak uvoľním miesto niekomu inému," pokračoval.

Štyridsaťosemročný Regragui je pri kormidle Maroka od augusta 2022 a zmluvu má ešte na rok a pol. Sklamanie z vyradenia umocňuje aj štvrté miesto z MS 2022, hladký postup zo skupiny na Africkom pohári národov či predĺženie čakania na vysnívanú trofej, ktoré trvá už od roku 1976.

"Hráči ma nasledovali a do zápasu sme dali všetko. Cítil som, že máme na to, aby sme šampionát vyhrali, no tento turnaj je vyrovnaný a veľmi ťažký. Pravidelne dochádza k prekvapeniam. Nám vinou zranení chýbalo veľa hráčov." Narážal tým na absencie ZiyechaBoufala. "Prispôsobili sme sa tomu, čakalo sa od nás viac," dodal Regragui.