Semifinalista MS končí už v osemfinále Afrického pohára národov. Maroko nestačilo na JAR

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Semifinalista MS končí už v osemfinále Afrického pohára národov. Maroko nestačilo na JAR

Aktualizované
Mali postúpilo do štvrťfinále.
Mali postúpilo do štvrťfinále.Profimedia
Futbalisti Mali sa stali siedmym účastníkom štvrťfinále Afrického pohára národov. V utorkovom osemfinále zdolali Burkinu Faso 2:1. Kvarteto skompletizovala Juhoafrická republika, ktorá prekvapivo vyradila Maroko.

Mali - Burkina Faso 2:1

Mali už v úvode ťažilo z vlastného gólu obrancu Tapsobu a krátko po zmene strán zvýšil vedenie Sinayoko. Znížiť dokázal Traoré, pre ktorého to bol tretí presný zásah na podujatí, pričom všetky zaknihoval z pokutových kopov. Burkina Faso ich celkovo vsietila iba štyri. Futbalisti Mali sa vo štvrťfinále, kde postúpili premiérovo od roku 2013, stretnú proti domácemu Pobrežiu Slonoviny, ale prišli o zraneného záložníka Haidaru. Na šampionáte stále nespoznali chuť prehry, nakoľko v skupine raz vyhrali a dvakrát remizovali.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Maroko - Juhoafrická republika 0:2

Semifinalista posledných MS vypadol na štíte jedinej usporiadateľskej krajiny MS z Afriky. Od Maroka sa čakalo veľa, ale nedostalo sa ani medzi osem najlepších tímov. Úvodný gól Ezzalzouliho zobral VAR, takže Juhoafrická republika išla do vedenia v druhom polčase po zásahu Makgopu. Počas 84. minúty mohol Hakimi z penalty vyrovnať, lenže zlyhal a po červenej karte Amrabata poslal JAR do štvrťfinále záložník Mokoena.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Štvrťfinálové dvojice:

Nigéria - Angola (2.2. o 18:00)

DR Kongo - Guinea (2.2. o 21:00)

Mali - Pobrežie Slonoviny (3.2. o 18:00)

Kapverdy - JAR (3.2. o 21:00)