Sokolíci zdolali Severné Macedónsko a vyhrali Antalya Cup

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sokolíci zdolali Severné Macedónsko a vyhrali Antalya Cup

Základná zostava slovenských reprezentantov do 21 rokov.
Základná zostava slovenských reprezentantov do 21 rokov.Slovenský futbalový zväz
Slovenskí futbalisti do 21 rokov sa stali víťazmi medzinárodného Antalya Cupu v Turecku. Po sobotňajšom triumfe 1:0 nad Bulharskom porazili v utorok rovnakým výsledkom aj rovesníkov zo Severného Macedónska a po dvoch rokoch znovu ovládli prípravný turnaj.

Severné Macedónsko U21 - SLOVENSKO U21 0:1 (0:0)

Gól: 66. Veselovský

Zostava Slovenska: Teplan – Tandara (58. Veselovský), Jakubko (58. Leitner), Gomola (71. Mazanovský), Jendrek (58. Morel) – Hornyák (58. Nebyla), Šviderský (C), Rakyta (13. Rigo) – Demitra (58. Kaprálik), Selecký (71. Javorček), Trabalík (58. Čerepkai)

Stretnutie veľa šancí neprinieslo. Na konci úvodnej desaťminútovky zahodil tú svoju Berat Kalkan, ktorý pálil iba do Mareka Teplana. Po polhodine hry odpovedal zakončením z malého vápna Alexander Selecký, presnú prihrávku z pravého krídla vyprodukoval Lucas Demitra. Zaskvel sa Marko Alčevski

Po zmene strán Macedónci apelovali na zisk pokutového kopu - až v troch prípadoch podľa nich hrali mladí Slováci rukou. Penalty sa nepískali a po frontálnom striedaní udreli zverenci Jaroslava Kentoša. Čerstvý Adrián Kaprálik odcentroval sprava na zadnú žrď, kde sa najlepšie zorientoval a z malého vápna presne vypálil Dominik Veselovský.

V závere pracovali nervy. Macedónci sa sťažovali na ťahanie za dres od Dominika Javorčeka, ani z tohto penalta nebola. Na ihrisko vbehol aj tréner. Ak by sa hral súťažný zápas, bez pochýb by bolo udelených niekoľko červených karát. Poistku na opačnej strane odmietol Kaprálik. O triumfe Slovákov na Antalya Cupe 2023 rozhodol v nadstavenom čase famóznym zákrokom po štandardke Teplan.