Mak sa ideálne naladil na reprezentáciu. Rozhodol pohárové finále s Brisbane

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mak sa ideálne naladil na reprezentáciu. Rozhodol pohárové finále s Brisbane

Róbert Mak oslavuje víťazný zásah do siete Brisbane vo finále Austrálskeho pohára.
Róbert Mak oslavuje víťazný zásah do siete Brisbane vo finále Austrálskeho pohára.Profimedia
Slovenský futbalový reprezentant Róbert Mak strelil víťazný gól v sobotňajšom finálovom stretnutí Austrálskeho pohára, v ktorom FC Sydney zdolal Brisbane Roar 3:1. Tridsaťdvaročný krídelník sa presadil v 72. minúte. O necelých desať minút ho tréner stiahol z ihriska.

Sydney - Brisbane 3:1

Pre Sydney sa finále nezačalo vôbec dobre, keď od osemnástej minúty prehrávalo 0:1. Lenže v záverečnej dvadsaťminútovke našli zverenci trénera Coricu dostatok síl i odhodlania a dvomi gólmi v priebehu štyroch minút otočili nepriaznivé skóre vo svoj prospech. Práve víťazný - v 72. minúte - vsietil Róbert Mak. Skúsený slovenský futbalista pomohol svojmu celku aj asistenciou v semifinále či v šestnásťfinále zásahom a rovnako pripravil gól spoluhráčovi. 

Druhýkrát v klubovej histórii získalo Sydney domácu pohárovú trofej. Prvýkrát sa mu ju podarilo vybojovať v roku 2017. "Je to skvelé. Predsezónna príprava je dlhá, ideme krok po kroku a toto je ideálne naladenie sa do sezóny. Sme veľmi šťastní. Prvý polčas nebol z našej strany vôbec dobrý. Po zmene strán sme sa vrátili na trávnik a hrali veľmi dobre. Za druhé dejstvo sme si to zaslúžili," uviedol v pozápasovom rozhovore 32-ročný Mak.

Sezóna austrálskej A-League sa začína 20. októbra. Sydney o deň neskôr privíta na svojom štadióne v rámci 1. kola Melbourne Victory. "V minulom ročníku sme sa dostali do semifinále, s čím veľa ľudí nepočítalo, ale sezónu sme zakončili dobre. Teraz sme začali skoro, trénujeme tri mesiace a tento pohár je pre nás nesmierne dôležitý. Ukončili sme prírpavu s trofejou a chcem odštartovať sezónu podobným štýlom. Vstúpime do nej s veľkým sebavedomím," uzavrel v rozhovore Róbert Mak, ktorého čaká najbližšie kvalifikačný dvojzápaso s Portugalskom a Luxemburskom.