Neuveriteľný scenár zápasu v Sydney. Mak pomohol k postupu gólom a asistenciou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Neuveriteľný scenár zápasu v Sydney. Mak pomohol k postupu gólom a asistenciou

Makov tím postúpil medzi 16 najlepších.
Makov tím postúpil medzi 16 najlepších.Profimedia
Slovenský futbalový reprezentant Róbert Mak (32) pomohol Sydney FC k postupu do osemfinále Austrálskeho pohára. V nedeľňajšom zápase 1. kola proti Central Coast Mariners sa blysol gólom a asistenciou. Jeho tím zvíťazil v jedenástkovom rozstrele 10:9, po riadnom hracom čase bol stav nerozhodný 2:2, po predĺžení 3:3.

Mak v závere prvého polčasu otvoril skóre, keď sa po rýchlom brejku na ľavom krídle presadil strelou pravačkou k vzdialenejšej žrdi. Po zmene strán našiel v päťke spoluhráča Patricka Wooda, ktorý nemal problém zvýšiť na 2:0.

Sydney však dvojgólový náskok neudržalo a hostia dokázali upraviť na 2:2. Duel smeroval do predĺženia, v ktorom sa po desiatich minútach Central Coast Mariners dostali do vedenia. 

O vyrovnanie sa následne postaral Makov spoluhráč Jaiden Kucharski, ktorý skóroval v neuveriteľnej 123. minúte a stretnutie poslal do jedenástkového rozstrelu.

V ňom musela rozhodnúť až 11. séria, k exekúcii kopov sa tak dostali brankári oboch tímov. Kým domáci Andrew Redmayne svoj pokus bezpečne premenil, jeho náprotivok Jack Warshawsky gól nedal. Do osemfinále teda smeruje Sydney FC.

Z postupu sa teší Sydney FC
Z postupu sa teší Sydney FCFlashscore