Slovensko vyhralo v Lichtenštajnsku a upevnilo si druhé miesto, presadil sa iba Vavro

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovensko vyhralo v Lichtenštajnsku a upevnilo si druhé miesto, presadil sa iba Vavro

Aktualizované
Slováci sa vo Vaduze tešili z jedného gólu.
Slováci sa vo Vaduze tešili z jedného gólu.TASR
Slovenská futbalová reprezentácia vyhrala vo štvrtom zápase kvalifikačnej skupiny J o postup na EURO 2024 proti Lichtenštajnsku tesne 1:0 a upevnila si druhé miesto za Portugalskom.

Lichtenštajnsko - Slovensko 0:1 (0:1)

Slováci nastúpili oproti stretnutiu na Islande s jednou zmenou, keď zraneného Schranza nahradil Suslov. Domáci začali v zodpovednom bloku a ako sa očakávalo, zverenci trénera Calzonu museli byť kreatívni. Udrieť mohli z rohu, pretože Buchel podbehol center, no osamotený a prekvapený Kucka v ťažkej pozícii nedokázal nasmerovať loptu do siete.

Na konci dvanástej minúty si našiel loptu pred šestnástkou Škriniar a mieril k žrdi, čo vystihol Buchel. Na roh posunul hrací predmet pred dobiehajúcim Polievkom, ktorý zakrátko neuspel strelou halfvolejom spred päťky, dobre postavený Wolfinger zrazil pokus do bezpečia.

Lichtenštajnsko mohlo udrieť z prvej návštevy slovenskej šestnástky, pretože po centri sprava sa na zadnej žrdi ocitol úplne sám Goppel, ktorého pokus z prvej vyrazil Dúbravka do brvna. Okamžite mieril do hornej konštrukcie brány na druhej strane hlavičkou Polievka, Buchel pokryl dorážku Maka.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Slovenskí hráči boli strelecky aktívnejší, väčšina pokusov však skončila na hráčoch súpera. V závere polčasu Kucka hlavičkoval priamo do Buchela, ale počas nadstavenia bol ďalší pas z rohu predĺžený Hanckom na zadnú žrď a nepokrytý Denis Vavro konečne rozvlnil sieť - 0:1.

Do druhého dejstva vstúpili oba celky bez zmien. Prvé nebezpečnejšie zakončenie mal Sele, našiel Dúbravku. Slováci naďalej neúspešne tlačili do bloku protivníka. Streleckú pozíciu si pripravil Suslov, mieril nad. Podobne aj Polievka hlavičkou.

Mladý krídelník Groningenu bol v 73. minúte o niečo bližšie, aj tak centimetre chýbali a Dúbravka zachránil Slovensko pri veľkej možnosti Salanoviča. Poistku mohol pridať Bero, na päťke nezakončil presne, pretože bol v poslednej chvíli dostúpený.

Slovensko ale doviedlo zápas do víťazného konca a na druhom mieste kvalifikačnej skupiny J má desať bodov, o dva menej ako vedúce Portugalsko. To v utorok porazilo Island, zatiaľ čo Bosna doma prekvapujúco nestačila na Luxembursko.

V ďalšom asociačnom termíne nastúpi "Sokoli" doma, 8. septembra hrajú na NFŠ v Bratislave s Portugalskom a 11. septembra na tom istom mieste s Lichtenštajnskom.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Hlasy po zápase /Sport1/:

Denis Vavro, strelec víťazného gólu SR: "Máme tri body a z vonkajších zápasov vezieme domov šesť, čo je najdôležitejšie. Ten gól potešil, ale nečakal som, že rozhodnem. Táto kvalifikácia sa hrá na body a nie na krásu, teraz ideme oddychovať."

Marek Hamšík, kapitán SR: "Hlavné je, že máme tri body. Chceli sme vyhrať vyšším rozdielom a netrápiť sa až do konca zápasu. Na začiatku sme odviedli dobrú robotu, ale nezlomili sme to tými šancami, čo sme mali. Povedal som, že je to môj posledný zápas v kariére a na najbližšom zraze by som mal byť už v realizačnom tíme. Ešte neviem, aké budú moje úlohy. Kvalifikácia je fantasticky rozbehnutá, s desiatimi bodmi musí byť spokojnosť."