Weiss sa pozerá do Španielska. Chce odtiaľ získať gruzínskeho útočníka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Weiss sa pozerá do Španielska. Chce odtiaľ získať gruzínskeho útočníka

Gagua (vľavo) počas zápasu proti Izraelu na európskom šampionáte do 21 rokov.
Gagua (vľavo) počas zápasu proti Izraelu na európskom šampionáte do 21 rokov.Profimedia
Gruzínsky útočník Giorgi Gagua (21) by sa mohol stať novým hráčom bratislavského Slovana. Záujem o futbalistu má predovšetkým hlavný tréner Vladimír Weiss st. (58).

Ide o 193-centimetrového, fyzicky silného hrotového hráča, ktorý si vie veľmi dobre pokryť loptu a vyniká vo vzduchu. V roku 2019 sa z rodnej krajiny presunul do Španielska, kde vyrastal v mládežníckych tímoch Deportiva Alavés. Aktuálne patrí do jeho B-tímu, pričom počas predošlého ročníka hrával na hosťovaní za Real Unión, ktorý je súčasťou tretej najvyššej súťaže.

Gagua sa v lete dostal do nominácie na domáce EURO U21. Patril do základnej zostavy, začal v nej všetky štyri zápasy, celkovo vynechal len dvanásť minút. Do siete Portugalska strelil pri výhre 2:0 víťazný gól, ale vo štvrťfinále nepremenil penaltu v rozstrele proti Izraelu a jeho mužstvo vypadlo.

Tréner Weiss má gruzínsky futbal veľmi dobre prečítaný, keďže medzi rokmi 2016 a 2020 viedol tamojší seniorský národný tím. Momentálne za Slovan nastupujú z tejto krajiny obranca Guram Kašia a záložník Džaba Kankava. V minulej sezóne to bol aj Giorgi Čakvetadze.