Slovan doma na Maccabi nestačil, pred odvetou sa dostal do nevýhodnej pozície

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan doma na Maccabi nestačil, pred odvetou sa dostal do nevýhodnej pozície

Aktualizované
Na snímke dole útočník Haify Dia Saba oslavuje gól.
Na snímke dole útočník Haify Dia Saba oslavuje gól.TASR
Futbalisti ŠK Slovan Bratislava prehrali v prvom zápase 3. predkola Ligy majstrov na domácej pôde proti izraelskému tímu Maccabi Haifa tesne 1:2. Odveta sa odohrá budúci týždeň v utorok.

ŠK Slovan Bratislava - Maccabi Haifa 1:2

Hostia nemohli v Bratislave počítať s kapitánom Cherym, ktorý ostal doma, pretože jeho manželka rodila. Domácim, naopak, chýbal vykartovaný Weiss. Slovan síce začal aktívne, ale prvý prechod Maccabi dopredu sa skončil gólom. Na začiatku akcie bol krásny pas doprava, odtiaľ prišiel center Sabu a Frantzdy Pierrot z hranice päťky prekonal Borjana - 0:1. Nestihol ho dostúpiť Kašia.

Slovenský majster odpoveď našiel už v 12. minúte. Prudký center z rohového kopu od Lovata bol dvakrát pohladený hráčmi haifského celku, pričom ako posledný sa lopty dotkol obranca Abdoulaye Seck. Brankár Nitzan nemal žiadnu šancu - 1:1.

Gólové hody v hlavnom meste pokračovali, keď sa po štvrťhodine hry uvoľnil pred šestnástkou Dia Saba a ľavačkou krásne trafil do rohu mimo dosah Borjana - 1:2. V tom momente bol pomer striel rovnaký ako priebežné skóre.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Aj druhýkrát mohol Slovan vyrovnať takmer okamžite. Lovat získal loptu v strede poľa, potiahol ju pred vápno, odkiaľ tvrdo zakončil. Nitzan vyrazil pred seba, dorážka Zuberuho z výbornej pozície znova skončila skvelým zákrokom izraelského gólmana. Zakrátko Kucka preváhal ideálny moment na strelu zvnútra pokutového územia.

Haziza si zľava hodil hrací predmet do šestnástky a mieril presne do vinkla, výborný zákrok predviedol Borjan. Ešte krajší nasledoval po následnom rohu, pretože v päťke bol takmer sám Pierrot. Kanaďan zareagoval reflexívne až na čiare. Haitského útočníka fauloval Bajrič a hlavný arbiter nariadil pokutový kop. Ten nakoniec VAR zrušil, keďže spomínaný Pierrot pri zakončeni zasiahol loptu rukou.

Zásah do šatne mal na hlave Abubakari, mieril tesne vedľa troch žrdí. Po zmene strán diváci sledovali len nedotiahnuté akcie oboch tímov, hra bola čoraz viac súbojovejšia a faulov, na rozdiel od úvodného dejstva, rýchlo pribúdalo. Zmenil to Chalaili, ktorý sa krásne zbavil Lovata a tvrdo pálil pod brvno. Borjan vytiahol ďalší dôležitý zákrok.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Z lavičky Slovana prišiel ako prvý Barsegjan, hneď nebezpečne strieľal z hranice šestnástky, no Nitzan zareagoval pravou rukou. Na druhej strane Borjan chytil i pokus z mierneho uhlu v podaní osamoteného Pierrota. Maccabi si vedenie skúsene kontroloval, a tak sa do hry na záverečných 16 minút dostal navrátilec Strelec.

Celkovo 21 375 divákov na Národnom futbalovom štadióne videlo takisto hlavičku Kankavu letiacu centimetre nad. Záverečnú desaťminútovku otvoril Nitzan výkopom, ktorý prepadol za stopérov a David išiel sám na kasu. Pravačkou ju trestuhodne prestrelil. Hneď na to sa do lopty oprel Kankava, z asi 25 metrov rozozvučal brvno.

Veľké zaváhanie v defenzíve Haify chcel potrestať Strelec, lenže namiesto strely zblízka prihral pod seba. Tolič ani na dvakrát neprekonal Nitzana a vzápätí zachraňujúceho Goldberga. Slovan tak v prvom stretnutí 3. predkola prehral a v Izraeli bude musieť doháňať jednogólové manko. Odveta sa odohrá v utorok 15. augusta o 19:00. Ide o prvú prehru "belasých" počas aktuálnej sezóny 2023/24.