Green si našiel nový klub, po odchode zo Slovana bude hrať proti Čakvetadzemu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Green si našiel nový klub, po odchode zo Slovana bude hrať proti Čakvetadzemu

Green sa teší po strelení gólu do siete Skalice.
Green sa teší po strelení gólu do siete Skalice.TASR
Krídelník Andre Green (25) si po odchode z bratislavského Slovana našiel nového zamestnávateľa. Nastupovať bude za Rotherham United v druhej najvyššej anglickej súťaži The Championship.

V auguste 2021 sa stal prvým Angličanom v histórii "belasých" a odohral za nich celkovo 51 ligových stretnutí, v ktorých strelil jedenásť gólov. Tešil sa z dvoch majstrovských titulov a v jednom stretnutí Slovnaft Cupu zaknihoval hetrik. Slovan mal záujem, aby Green pokračoval v jeho drese, lenže po skončení zmluvy sa rozhodol pre návrat na Britské ostrovy.

Bývalý hráč a odchovanec Aston Villy bude nastupovať za devätnásty tím predošlého ročníka The Championship. S "Villans" sa v roku 2019 tešil z postupu do Premier League. Obliekal aj dresy Portsmouthu, Prestonu, Charltonu a Sheffieldu Wednesday. Anglicko reprezentoval na takmer všetkých mládežníkych úrovniach.

Rotherham bude znova bojovať o udržanie sa v druhej najvyššej anglickej súťaži. Najznámejšími menami v tíme sú portugalský záložník Cafú, útočník Jordan Hugill či odchovanec Arsenalu ľavý obranca Tolaji Bola.

Po hosťovaní v Slovane počas tohto leta zamieril do rovnakej ligy aj gruzínsky ofenzívny hráč Giorgi Čakvetadze, ktorý z Gentu hosťuje vo Watforde. Vzájomný duel "sršňov" s Rotherhamom sa uskutoční 11. novembra, následne 17. februára budúceho roku.