Vlhová v Jasnej, Jamrichová štartuje Australian Open. Suslov proti Mourinhovmu nástupcovi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vlhová v Jasnej, Jamrichová štartuje Australian Open. Suslov proti Mourinhovmu nástupcovi

Vlhová si vyžrebovala číslo štyri na štarte.
Vlhová si vyžrebovala číslo štyri na štarte.Profimedia
Predposledný januárový víkend prinesie viacero zaujímavých športových udalostí, ktorí by nemali uniknúť pozornosti žiadneho fanúšika. Tri najlepšie už tradične vyberajú pre vás redaktori Flashscore Správ. Nielenže ich budú sledovať, ale, samozrejme, aj o nich detailne informovať. Nechýba Petra Vlhová (28) v boji o triumf na domácej pôde v Jasnej či Renáta Jamrichová (16), ktorá štartuje svoju púť na prvom grandslame sezóny. Ako bonus stojí za pozretie premiérové vystúpenie Mourinhovho nástupcu Daniele De Rossiho (40). Cestu za tromi bodmi mu chce prekaziť Tomáš Suslov (21).

Svetový pohár v Jasnej (sobota 9:30/13:00 & nedeľa 9:30/12:15)

Slovenské stredisko sa vracia do kalendára po troch rokoch a Petra Vlhová má šancu pridať ďalšie domáce víťazstvo. V roku 2021, keď sa v Jasnej jazdilo vzhľadom na vtedy stále prebiehajúcu pandémiu koronavírusu bez divákov, sa umiestnila najprv v slalome druhá, aby o deň neskôr v obrovskom slalome triumfovala.

Ešte predtým na domácej zjazdovke skončila vo Svetovom pohári v roku 2016 na deviatom mieste v slalome, hoci po prvom kole bola tretia. Zvíťazila už v tom čase veľká favoritka Mikaela Shiffrinová.

Američanka ňou bude aj tento víkend. V priebežnom poradí najtočivejšej disciplíny je po siedmich pretekoch prvá s 530 bodmi, Vlhová ich má na konte 505. Ako-tak drží kontakt už len Nemka Lena Dürrová (366), žiadna ďalšia pretekárka nenazbierala viac ako 250 bodov.

V obráku je to o čosi vyrovnanejšie. O pódium sa načastejšie bijú mimo Vlhovej (5. miesto a 297 bodov) a Shiffrinovej (3., 349) talianska líderka poradia Federica Brignoneová (460), Lara Gutová-Behramiová (2., 445) zo Švajčiarska či Kanaďanka Valérie Grenierová (4., 303).  

Podujatie na strednom Slovensku bude v dejisku sledovať približne 12-tisíc divákov. Tí, ktorým lístky na beznádejne vypredanú zimnú udalosť roka nezostali, respektíve nemohli vycestovať, môžu preteky sledovať na stanici JOJ Šport. 

Renáta Jamrichová na Australian Open

Stále iba 16-ročná tenistka sa vracia do Austrálie, kam odcestovala ako obhajkyňa titulu vo štvorhre junioriek. Cestu u protinožcov však začne v singli, keď bude uzatvárať sobotňajší program na kurte číslo 8 ako nasadená jednotka v dvojhre. 

Najvyššie nasadenú hráčku, ktorá sa v 2023 dostala v Melbourne Parku v tomto ohľade do štvrťfinále, čaká Talianka Francesca Gandolfiová. S ňou sa Jamrichová stretla doposiaľ raz - minulý rok v Miláne si počínala úspešne. 

Titul v debli získala rodáčka z Trnavy, ktorá má za sebou už aj úspešný reprezentačný debut v Pohári Billie Jean Kingovej, s inou Taliankou - Federicou Urgesiovou. Na minuloročnej púti pavúkom vyradili ôsmy, prvý, piaty i štvrtý nasadený pár, celkom v piatich zápasoch stratili len dva sety. Štvorhra junioriek na Australian Open sa začína v nedeľu.

AS Rím - Verona (sobota, 18:00)

Mohol to byť pokojne súboj De Rossi vs. dvaja slovenskí reprezentanti - Ondrej Duda a Tomáš Suslov. Lenže prvý menovaný videl v závere ostatné kola proti Empoli červenú kartu, a tak si večné mesto "užije" iba rýchlonohý Suslov.

Daniele De Rossi nahradil na lavičke legendárneho Josého Mourinha, ktorému zlomila väz prehra 1:3 s AC Miláno v domácom pohári. Portugalčan nazbieral od ročníka 02/03 najmenej bodov v úvodných dvadsiatich kolách (29), čo sa bude snažiť napraviť práve jeho nástupca. Klubová ikona.

Posledných päť vzájomných meraní síl.
Posledných päť vzájomných meraní síl.Flashscore

Majster sveta z roku 2006 si lepší štart v pozícii šéfa lavičky nemohol želať. Za chrbtom bude mať mohutnú podporu domácich tribún. Na svojej pôde Rimania neprehrali 12 zápasov (10-2-0) a proti nim sa postaví zo zóny zostupu Verona.

Zaujímavosť? "Vlci" s týmto súperom pred svojimi fanúšikmi prehrali naposledy v januári 1973 (20-6-0). Hostia v poslednom meraní síl síce vyhrali 2:1 s Empoli, ale v ostatných desiatich zápasoch vonku nezvíťazili ani raz (0-2-8) a v šiestich z nich dokonca neskórovali.