Bayern prepísal históriu Bundesligy, Neuer v klube päťstovkárov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bayern prepísal históriu Bundesligy, Neuer v klube päťstovkárov

Neuer oslávil jubileum víťazstvom.
Neuer oslávil jubileum víťazstvom.TASR
Futbalisti mníchovského Bayernu zdolali v piatkovej predohrávke 17. kola nemeckej Bundesligy rozdielom triedy Hoffenheim. Stretnutie bolo venované pamiatke zosnulého Franza Beckenbauera (†78).

Bayern Mníchov - Hoffenheim 3:0

Po každom z gólov domáceho celku sa rozozvučali tóny piesne "Gute Freunde kann niemand trennen", ktorú v roku 1996 naspieval práve ikonický obranca bavorského celku. Prvýkrát znela na štadióne po 18 minútach, keď sa presadil Jamal Musiala a ten istý hráč zvyšoval na 2:0 aj 20 minút pred koncom riadneho hracieho času. Na oba presné zásahy mu prihrával Leroy Sané. Deviatou a desiatou asistenciou vytvoril nový osobný rekord v jednej bundesligovej sezóne - v piatich najlepších európskych ligách navyše v aktuálnom ročníku nenazbieral toľko asistencií žiadny iný hráč.

Skóre uzavrel v nadstavenom čase svojím 22. gólom v prebiehajúcej kampani ostrostrelec Harry Kane a vyrovnal rekord v počte zásahov v polovici ročníka. Pred ním to dokázal len Robert Lewandowski (2020/21). Bayern dokázal streliť gól už v 65. domácom bundesligovom stretnutí v rade, čo je nový rekord súťaže. Ide takisto o prvý prípad tak dlhej streleckej série na domácej pôde.

Významné chvíle prežil Manuel Neuer. Gólman nastúpil proti Hoffenheimu na svoj 500. súťažný zápas za Bayern, čím sa vyrovnal Bastianovi Schweinsteigerovi - viac štartov za Bavorov v tomto miléniu majú len Thomas Müller (685) a Philipp Lahm (517).

Štatistiky stretnutia.
Štatistiky stretnutia.Flashscore