Bayern sa s Mainzom nemaznal, ponížil ho ôsmimi gólmi. Kane so štvrtým hetrikom v sezóne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Bayern sa s Mainzom nemaznal, ponížil ho ôsmimi gólmi. Kane so štvrtým hetrikom v sezóne
Aktualizované
Kane zaznamenal hetrik.
Kane zaznamenal hetrik.Profimedia
Futbalisti mníchovského Bayernu zdolali v 25. kole nemeckej Bundesligy na domácom trávniku Mainz vysoko 8:1. Tri góly strelil kanonier Harry Kane (30), ktorý aj naďalej prepisuje historické tabuľky. Uspel aj oslabený Dortmund.

Bayern Mníchov - Mainz 8:1

Bayern odpovedal na hernú krízu najlepším možným spôsobom. Po postupe cez rímske Lazio do štvrťfinále Ligy majstrov potupil doma Mainz "osmičkou" a prvému Leverkusenu vyslal jasný odkaz. Hovoriť sa bude opäť o Harrym Kaneovi, ktorý zaznamenal hetrik a na konte má už 30 ligových gólov. 

V histórii sa stalo len raz, aby strelil hráč vo svojej prvej sezóne v BL toľko zásahov. Angličan je navyše prvým futbalistom, ktorému sa v premiérovom ročníku v najvyššej nemeckej súťaži podarilo zaknihovať štyri hetriky. Prvenstvo mu patri aj v ďalšej štatistike - Kane dokázal už v ôsmich zápasoch streliť v aktuálnej kampani dva a viac gólov.

Jamal Musiala zaznamenal svoju 50. priamu gólovú účasť v Bundeslige vo veku 21 rokov a 12 dní - od začiatku zberu údajov v sezóne 2004/2005 boli pri dosiahnutí tejto hranice mladší len Jadon Sancho, Kai Havertz a Florian Wirtz. V stretnutí sa dvakrát presadil Leon Goretzka, ktorý sa celkovo podieľal na 10 góloch v tomto ročníku.

Heat mapa Kanea.
Heat mapa Kanea.Opta by Statsperform / Profimedia

Brémy - Dortmund 1:2

K víťazstvu nasmerovali hostí góly Donyella Malena a Jadona Sancha z prvého polčasu. Ďalší priebeh stretnutia výrazne ovplyvnila červená karta pre Marcela Sabitzera, pre ktorú Dortmund zvolil v druhom dejstve defenzívnejšiu taktiku. Domáci dokázali už len znížiť.

Borussia neprehrala vonku už v 8 stretnutiach v rade, takúto sériu naposledy ťahala v období 2012/13 pod trénerom Kloppom.

Aktuálna tabuľka Bundesligy.
Aktuálna tabuľka Bundesligy.Flashscore

Ďalšie výsledky:

Augsburg - Heidenheim 1:0

Lipsko - Darmstadt 2:0

Borussia Mönchengladbach - Kolín 3:3