Bero má za sebou premiéru v Bundeslige, proti Dortmundu nastúpil v základnej zostave

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bero má za sebou premiéru v Bundeslige, proti Dortmundu nastúpil v základnej zostave

Bero v súboji s Marcelom Sabitzerom.
Bero v súboji s Marcelom Sabitzerom.Profimedia
Slovenský futbalista Matúš Bero (27) absolvoval bundesligový debut v drese Bochumu. Jeho tím v 2. kole najvyššej nemeckej súťaže remizoval na domácej pôde s Borussiou Dortmund.

Bochum - Dortmund 1:1

Slovák s novým tímom absolvoval letnú prípravu, ale v 1. kole proti Stuttgartu nenastúpil pre zranenie. V sobotu bol však v základnej zostave a v 71. minúte videl žltú kartu. Jeho tím sa dostal do vedenia už v 13. minúte. Maximilian Wittek pripravil streleckú pozíciu a Kevin Stöger už len zvnútra šestnástky zakrútil loptu do pravej polovice siete. Favoritovi sa podarilo vyrovnať až v druhom polčase. Donyell Malen si prevzal hrací predmet mimo šestnástky a vystrelil. Lopta zapadla tesne vedľa ľavej žrde, gólman bol bez šance.

Matúš Bero v júni ukončil spoluprácu s holandským Vitesse Arnhem, kde pôsobil od sezóny 2018/2019. Za holandský klub odohral 172 zápasov, v ktorých strelil 27 gólov a pridal 20 asistencií. V poslednom roku svojho pôsobenia v Holandsku bol kapitánom tímu.

Bero si vyslúžil hodnotenie 6.7.
Bero si vyslúžil hodnotenie 6.7.Flashscore

"S Vitesse to bolo päť krásnych rokov ale je čas ísť ďalej aj pre mňa a rovnako tak aj pre klub. Teším sa na novú výzvu. Je pre mňa cťou stať sa súčasťou Bochumu. Veľmi si vážim túto príležitosť a budem robiť všetko pre to, aby som podával čo najlepšie výkony," vyjadril sa po prestupe do jednej z najlepších futbalových súťaží sveta.

Agent futbalistu Karol Csontó uviedol, že prioritou pre Bera bolo pôsobenie v Nemecku, resp. v Anglicku: "Logickým vyústením veľmi dobrých výkonov zo strany Matúša vo Vitesse bolo ísť ďalej a dostať sa vyššie. Ponuky prichádzali z viacerých trhov, napokon prišlo rozhodnutie pre nemecký klub, s ktorým sme podpísali kontrakt na 3 roky."