Skvelá prestrelka v Augsburgu, Čvančara má úžasnú formu. Dortmund sa dočkal na záver

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Skvelá prestrelka v Augsburgu, Čvančara má úžasnú formu. Dortmund sa dočkal na záver

Aktualizované
Stuttgart si lepší štart ani nemohol priať.
Stuttgart si lepší štart ani nemohol priať.TASR
V sobotnom programe 1. kola nemeckej Bundesligy vyhral Wolfsburg nad nováčikom z Heidenheimu. Stuttgart nedal šancu hráčom Bochumu.

Heidenheim po postupe do Bundesligy odohral svoj historicky prvý zápas medzi elitou na pôde Wolfsburgu. Veľmi rýchlo ho do obrazu o kvalite súťaže dostal Wind, ktorý sa trafil v šiestej minúte, druhý zásah pridal tesne pred polhodinou. 

Do skvelej streleckej formy sa evidentne dostáva Dani Olmo. Opora Lipska strelila hetrik do siete Bayernu v boji o nemecký Superpohár, na pôde Leverkusenu sa Španiel presadil raz. V celom minulom ročníku pritom vsietil len päť zásahov. Gólový účet si hneď na úvod otvoril jeho spoluhráč Openda. Z troch bodov sa však radoval domáci Bayer.

Leverkusen - Lipsko 3:2

Zaujímavá prestrelka sa hrala na pôde Augsburgu, kam pricestoval Mönchengladbach. Hostia viedli 2:0 aj 3:1, do kabín sa išlo za stavu 3:3. O dva zásahy Borussie sa postaral český útočník Tomáš Čvančara. Posila zo Sparty má formu ako hrom.

Počas týždňa strelil dva góly v DFB Pokale a prípravu ukončil hetrikom do siete Stuttgartu. V sobotu sa najskôr Čvančara presadil v druhom polčase a následne v 98. minúte premenil penaltu, čím zachránil remízu 4:4. Mladík tak za posledných 251 odohraných minút sedemkrát skóroval a raz asistoval. 

Augsburg - Mönchengladbach 4:4

V stretnutí Hoffenheimu proti Freiburgu si najprv strelil vlastný gól Szalai a následne zvýšil skóre Sallai, takže hostia viedli 2:0. Kabak iba znížil. Stuttgart napriek odchodu svojej opory Enda do Liverpoolu nedal šancu Bochumu, strelil mu až päť gólov. Guirassy a Silas zaznamenali po dva góly, Stenzel s Fuhrichom mali dve asistencie.

Borussia Dortmund doma takmer zaváhala. Na gól čakala až do záveru stretnutia, kedy sa výborne predviedla nová posila Nmecha. Ten má na konte asistenciu pri víťaznom presnom zásahu Malena.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore