Servus, Dankeschön. Premiéra Kanea: Asistencia, gól a tri body

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Servus, Dankeschön. Premiéra Kanea: Asistencia, gól a tri body

Aktualizované
Harry Kane čakal na prvý gól v Nemecku 74 minút.
Harry Kane čakal na prvý gól v Nemecku 74 minút.Profimedia
Stomiliónová posila Bayernu Mníchov začína v Bundeslige úradovať hneď od prvého kola. Harry Kane (30) sa predstavil na úvod fanúšikom Werderu Brémy, ktorých zarmútil nielen presným zásahom, ale i asistenciou.

Werder Brémy - Bayern Mníchov 0:4

Thomas Tuchel doprial Kaneovi takmer plnú minutáž. Kanonier z Anglicka do 84. minúty. O víťazný gól sa postaral už vo štvrtej minúte rýchlonohý krídelník Sané. Nemec zakončoval protiútok, do ktorého ho vyslal práve Kane. V 74. minúte sa najnovšia akvizícia dostala po prihrávke Daviesa zoči-voči českému brankárovi Pavlenkovi a hravo ju zvládla. Tridsaťročný kanonier sa dočkal debutového gólu v Bundeslige. 

Harry Kane a jeho štatistiky z prvého kola
Harry Kane a jeho štatistiky z prvého kolaOpta by Stats Perform

V nadstavenom čase vsietil druhý zásah v dueli Sané a rezultát spečatil Tel, ktorý vystriedal na ihrisku Kanea. Brémy tak na domáce víťazstvo s Bavormi stále čakajú od októbra 2006. Otváracie súboje im nevyhovujú, keď naposledy v ňom uspeli v ročníku 2013/14. Mníchovčania zabudli na výbuch v Superpohári a všetko si vynahradili v prvom kole. Za obhajobou bundesligového titulu tak vykročili ideálne. 

"Som naozaj šťastný. Posledných pár dní som sa snažil usadiť. Nový tím, nový klub, nová krajina. Nebolo to ľahké. Chce to čas. Som šťastný, že sme začali víťazstvom a mohol som k nemu prispieť," uviedol po záverečnom hvizde a prezradil, že sa učí po nemecky. Zatiaľ vie dve slová: "Servus, Dankeschön."