Messi o prvú trofej s Miami, unavená Trnava proti rozbehnutej Podbrezovej

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Messi o prvú trofej s Miami, unavená Trnava proti rozbehnutej Podbrezovej

Lionel Messi so spoluhráčom Jordim Albom zabojujú v noci zo soboty na nedeľu o prvú trofeje v novom drese.
Lionel Messi so spoluhráčom Jordim Albom zabojujú v noci zo soboty na nedeľu o prvú trofeje v novom drese.Profimedia
Letná prestávka je definitívne za nami a s jej koncom sa naplno rozbiehajú najlepšie futbalové súťaže. V polovici augusta vstupuje do nového ročníka už aj Bundesliga či talianska Serie A. Flashscore Správy prinášajú v pravidelnej rubrike víkendové tipy zápasov, ktoré by si fanúšik nemal nechať ujsť.

Werder Brémy - Bayern Mníchov (piatok, 20:30)

Začíname v Nemecku. Bavori majú po nezvládnutom Superpohári s Lipskom (0:3) čo naprávať. Nič podobné určite nechcú prežiť s odstupom pár dní na prahu novej sezóny. Zo štatistického hľadiska si môžu vydýchnuť, pretože ich čaká obľúbená pôda. V Brémach prehrali naposledy v októbri 2006. Odvtedy tam zvládli vyhrať štrnásť zápasov a v jednom prípade remizovať. Otázne je to po výkonnostnej stránke. Už prvý súťažný duel naznačil, že v Mníchove to môže škrípať tak, ako ku konci minulého ročníka. V ňom síce dokráčali futbalisti Bayernu k rekordnému zisku jedenásteho majstrovského titulu v rade, ale potrebovali k tomu pomoc konkurenčného Dortmundu v poslednom kole. 

Posledné vzájomné súboje
Posledné vzájomné súbojeFlashscore

V piatok sa stretnú dvaja najskúsenejší bundesligisti. Werder odohral v najvyššej nemeckej súťaži 1 968 duelov, kým Bayern dokonca 1 976. Ba čo viac, domáci uspeli v otváracom stretnutí v ostatnom prípade naposledy v sezóne 2013/14. Čaká ich náročný druhý ročník po návrate do Bundesligy. Mužstvo trénera Oleho Wernera sa v lete posilnilo v strede poľa o Nabyho Keitu z Liverpoolu. Dvadsaťosemročný futbalista už s nemeckou súťažou skúsenosti má, keď dva roky strávil v Lipsku. 

Kľúčoví hráči 

Zraky fanúšikov sa budú upierať a očakávať veľký bundesligový debut Harryho Kanea. Stomiliónová sága sa medzi Bayernom a Tottenhamom uzavrela len pred pár dňami. Skúsený kanonier stihol naskočiť do Superpohára, ale v priebehu takmer polhodiny s nepriaznivý vývojom nedokázal urobiť nič. Napriek tomu, 213 gólov v 317 zápasoch za Spurs v Premier League naháňajú strach každej defenzíve.

Kane a jeho čísla z posledných sezón
Kane a jeho čísla z posledných sezónFlashscore

Na domácej strane sa chcú spoliehať taktiež na strelecké schopnosti svojho zakončovateľa Niclasa Füllkruga, hoci proti Bavorom mu to nevychádza. V siedmich zápasoch ťahal vždy za kratší koniec a brankára prekonal iba v jednom prípade. V minulom ročníku sa so šestnástimi zásahmi stal najlepším strelcom ligy. Nový rok odštartoval pohárovým gólom do siete Viktórie Kolín, lenže Brémy s treťoligistom zahanbujúco prehrali 2:3.

Tottenham - Manchester United (sobota, 18:30)

Presúvame sa do Londýna. "Kohúti" už bez svojho historicky najlepšieho strelca išli v úvodnom zápolení na trávniku Brentfordu do vedenia po desiatich minútach, no v krátkom čase domáci otočili nepriaznivý vývoj. Hostia síce dokázali do prestávky vyrovnať, ale na viac sa nezmohli. Dvomi asistenciami sa blysla nová posila James Maddison. Nový šéf lavičky Postecoglou apeloval na tím, aby bol kreatívnejší. 

Zápasy týchto dvoch mužstiev prinášajú aj porciu gólov
Zápasy týchto dvoch mužstiev prinášajú aj porciu gólovFlashscore

Päťdesiatsedemročný Grék vie o čom hovorí. Čaká ho náročná skúška v podobe "červených diablov". Proti žiadnemu inému tímu neprehrali Tottenham viackrát ako práve proti United - hneď 39-krát. V ostatných deviatich vzájomných dueloch vyhrali Spurs iba jeden a čo je horšie, na svojom novom trávniku Manchester ešte nezdolali (0-2-2). 

United prvé kolo zvládli, no s veľkými problémami a s Wolves mali na mále. Podržal ich nielen brankár Onana, ale aj systém VAR, ktorý po jeho faule neodpískal pokutový kop v prospech domácich. A tak sa sviatočný strelec Raphael Varane mohol v 76. minúte tešiť z trojbodovej hlavičky. Ktovie, ako reagoval Erik ten Hag, keď si pozrel štatistiku a všimol si 23 striel v kolónke súpera. V každom ligovom ročníku majú "diabli" najvyššie ambície. Jednu bilanciu z predchádzajúcej sezóny musia zmeniť - výsledky proti tímom z TOP 10 na ich pôde. Raz remizovali a až sedemkrát prehrali. Vonku inkasovali 33 zásahov a z toho 28 od mužstiev z hornej polovice tabuľky.

Kľúčoví hráči 

Kapitánsku pásku si na svoj ľavý rukáv po výbere trénera navliekol Son Heung-min. Práve Juhokórejčan by mal zobrať opraty do svojich rúk. Najmä po minulej sezóne, ktorá mu strelecky nesadla. Kým dva roky dozadu ovládol so Salahom tabuľku strelcov (23), vlani sa presadil desaťkrát. Výrazný pokles. V úvodnom meraní síl doprial súperovi pokutový kop. S United sa mu naposledy podarilo v záverečnej desaťminútovke vyrovnať a zariadiť bod. Zopakuje svoj výkon aj v sobotu? 

Marcusovi Rashfordovi úvodné kolo nesadlo, no kritizovať by sa dali tri štvrtiny jeho spoluhráčov. Prečo sa však nedarilo anglickému reprezentantovi? Pozícia na hrote je jasnou odpoveďou. Rashford sa sám vníma viac ako ľavé krídlo než hrotový zakončovateľ, čo uviedol počas nedávneho rozhovoru s Garym Nevillom. Práve z ľavého krídla padla väčšina z jeho 17 gólov v uplynulej sezóne Premier League. Aby sa odchovanec United mohol presunúť k postrannej čiare, musí odtiaľ Erik ten Hag stiahnuť Alejandra Garnacha, dať tam Rashforda a na pozíciu falošnej deviatky poslať Jadona Sancha.

Nashville - Inter Miami (sobota, 03:00)

Miami je hore nohami. Klub, ktorého vlastníkom je David Beckham, prežíva po príchode Lionela Messiho novú éru. Pred ním sa v novej sezóne výrazne trápilo. V MLS čakajú na víťazstvo jedenásť zápasov. Naposledy si poradili v polovici mája doma s New England. Tamojšia súťaž pokračuje od pondelka. Úplne iný príbeh prežíva tím v pohárovej súťaži. Od jej začiatku nastupuje sedemnásobný držiteľ Zlatej lopty. A výsledky? Šesť stretnutí, ani jedna prehra. Problémy im zatiaľ narobil iba Dallas, s ktorým postúpili cez penaltový rozstrel. V sobotu v noci ich čaká finále proti konkurentovi z najvyššej americkej súťaže. 

Vzájomné duely
Vzájomné duelyFlashscore

Nashville, v ktorého kádri niekoľko mesiacov pôsobil slovenský futbalista Ján Greguš (klub ho vymenil pred pár dňami do Minnesoty), má s Interom priaznivú bilanciu. Z doterajších štyroch súbojov na jeho pôde ani raz neťahal za kratší koniec. Trikrát vyhral, v jednom prípade sa rozišli zmierlivo. V poslednom hranom dueli uspelo Miami v rámci US Open Cupu 2:1. Na ceste do finále vyradili v semifinále Monterrey výsledkom 2:0.

Kľúčový hráč 

Asi nie je prekvapením, že vyberáme Lionela Messiho. Argentínčan si futbal v Amerike užíva. Baví fanúšikov, baví majiteľov a baví aj svojich spoluhráčov. Nadnesene môžeme povedať, že baví aj spoluhráčov. Prakticky po každom zápase nemá núdzu o žiadosti o dres či fotografie. Šesťkrát nastúpil, deväťkrát prekonal súperovho brankára a v jednom prípade ponúkol zásah spoluhráčovi. Na dosah má nielen prvú kariérnu trofej v novom drese, ale môže sa stať historicky prvým hráčom s najviac titulmi. Aktuálne vedie túto tabuľku spolu s Danim Alvésom. Obaja zdvihli nad hlavu 43 trofejí. 

Messi a jeho štatistiky
Messi a jeho štatistikyFlashscore

Trnava - Podbrezová (nedeľa, 18:00)

Záver víkendu prinesie zaujímavý duel v Niké lige. Rozbehnutá Podbrezová - ako jediná uspela v každom z troch doterajších kôl - bude chcieť v "malom Ríme" využiť únavu trnavských futbalistov. Zverenci Michala Gašparíka predviedli vo štvrtok večer snový obrat v 3. predkole Európskej konferenčnej ligy. Nielen, že prelomili kliatbu tretieho predkola (dvakrát po sebe v ňom vypadli), ale pred vypredanými domácimi tribúnami zaznamenali nezabudnuteľný večer s Lechom Poznaň (3:1).

Vzájomné stretnutia
Vzájomné stretnutiaFlashscore

Plný štadión by si hráči želali aj na ligový duel s aktuálnym lídrom tabuľky. Kým Spartak mal tretie kolo s Košicami pre pohárové povinnosti odložené, "Železiari" doma uspeli so Zlatými Moravcami (1:0). Okrem deviatich bodov hráči z Horehronia disponujú najlepšou defenzívou. Inkasovali len raz. V prvom kole po chybe v obrane od Banskej Bystrice. Pochváliť sa môžu tiež druhou najlepšou ofenzívou (7). Lepšie je na tom len Žilina s ôsmimi zásahmi.

Trnava prežíva rozporuplný úvod. Na trojbodový zápis stále čaká. V úvodom zápase prehrala s Trenčínom 1:2 a v druhom pri Žitave remizovala 1:1 s ViOnom. Podbrezovú doma naposledy rozstrieľala vysoko 6:1. Podobný priebeh si želajú "červeno-čírni" aj teraz. Lodivod Skuhravý sa však netajil po poslednom kole tým, že do Trnavy cestujú ako favorit.

Kľúčoví hráči

Dominik Takáč. V uplynulých týždňoch sa najväčšou zbraňou Spartaka ukazuje brankár, ktorý sa medzi tri žrde vrátil po menšej prestávke. Príležitosť dostal opäť po tom, čo jeho kolega Martin Vantruba nepôsobil isto. Šance sa odchovanec chytil a zdá sa, že ju nechce pustiť. Otázne je, či po náročných dňoch nedostane od trénera voľno. Skvelý výkon predviedol v Moravciach. Nadviazal naň v Poľsku a doma s Lechom vytiahol v 99. minúte postupový zákrok. 

Defenzívu Podbrezovej riadi 193-centimetrová veža menom Marek Bartoš. Stopér, ktorého meno sa v lete spájalo s prestupom do bratislavského Slovana, vstúpil do sezóny vo veľkej forme. V troch súbojoch dokonca okrem víťaznej pätičky do siete ViOnu zaznamenal aj dve asistencie. Je tak platný nielen vzadu, ale keď sa dostane k šestnástke súpera, väčšinou je z toho presný zásah. Súboje mu problém nerobia, v doterajšom priebehu má na konte úspešnosť 67 %. Rovnako je presný pri prihrávkach - 76 %.