Každého hráča okolo seba robí lepším. Mal neustály vplyv, chváli Tuchel debutanta Kanea

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Každého hráča okolo seba robí lepším. Mal neustály vplyv, chváli Tuchel debutanta Kanea

Kane sa v Bayerne dobre udomácnil.
Kane sa v Bayerne dobre udomácnil.AFP
Tréner Bayernu Mníchov Thomas Tuchel (49) pochválil anglického útočníka Harryho Kanea (30) po tom, ako sa jeho bundesligový debut skončil piatkovým víťazstvom 4:0 na pôde Werderu Brémy.

Tuchel, ktorý sa výraznou mierou zaslúžil o príchod Angličana do Mníchova, pochválil útočníka, ktorý vo svojom prvom bundesligovom zápase strelil gól a ďalší pripravil.

"Mal neustály vplyv, je jednoducho veľmi, veľmi inteligentný. Vie, čo robí, je neuveriteľne presný - aj na tréningu. Štýl a spôsob, akým robí veci na ihrisku, to, s akou chuťou trénuje, koľko radosti prejavuje a akú má kvalitu, to je špičkové. Je pôsobivý," uviedol bývalý manažér Chelsea.

Werder Brémy - Bayern Mníchov 0:4

Kane už po troch minútach pripravil gól pre Leroya Saného a v polovici druhého polčasu sa sám zapísal do streleckej listiny, aby zavŕšil víťazstvo. Do Bundesligy prišiel ako najlepší strelec Tottenhamu aj Anglicka, ale Tuchel povedal, že vynikli najmä jeho kreativita a kombinačná hra.

"Vďaka svojmu čítaniu hry robí každého hráča okolo seba lepším. Bol to veľmi, veľmi vydarený debut."

Kane, ktorý bol vystriedaný za potlesku päť minút pred koncom, sa vyjadril, že mal veľmi šťastný štart do novej sezóny s novým klubom.

"Skorý gól nám, samozrejme, pomohol. Niekoľko akcií sme mohli zahrať lepšie, aby sme zápas rozhodli skôr. Oproti Lipsku sme lepšie bránili. Čisté konto ma tiež veľmi teší," priznal 30-ročný kanonier.

Až do podpisu zmluvy s Bayernom strávil Kane celú kariéru v Tottenhame. Kapitán anglickej reprezentácie počas týždňa podotkol, že túžba získavať trofeje bola hlavným dôvodom, prečo prestúpil.