Berov Bochum o záchranu už s novým trénerom, Letsch v klube skončil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Berov Bochum o záchranu už s novým trénerom, Letsch v klube skončil
Thomas Letsch v klube skončil, hoci mal zmluvu až do leta 2026.
Thomas Letsch v klube skončil, hoci mal zmluvu až do leta 2026.AFP
Hráči bundesligového Bochumu aj so Slovákom Matúšom Berom (28), ktorí bojujú o záchranu, sú už bez trénera. Klub v pondelok oznámil, že s okamžitou platnosťou ukončil spoluprácu s koučom Thomasom Letschom (55). Vedeniu došla trpezlivosť po sérii piatich prehier v posledných šiestich zápasoch. Meno nástupcu bude oznámené v najbližšej dobe.

Poslednou kvapkou bola sobotňajšia prehra 1:2 v Kolíne, kde Bochum ešte v 90. minúte viedol 1:0. Potom však inkasoval dva góly v priebehu dvoch minút a premárnil šancu získať ďalšie body po remíze 2:2 s Darmstadtom.

Bochum sa naposledy tešil z víťazstva 18. februára, keď získal skalp majstrovského Bayernu Mníchov. V nasledujúcich šiestich dueloch však na nečakaný triumf nenadviazal a bodoval len proti Darmstadtu, hoci aj v tomto zápase stratil vedenie. Na 15. mieste tabuľky teraz Bochum delia tri body od barážovej 16. priečky, od pásma zostupu je to ešte o bod navyše.

Situácia v Bundeslige po 28. kole.
Situácia v Bundeslige po 28. kole.Flashscore

"Nepodarilo sa nám dosiahnuť dlhodobú stabilitu. Naše výsledky v uplynulých zápasoch neboli také, aké sme si predstavovali, preto sme pristúpili k odvolaniu trénera. Sme presvedčení, že záchranu v najvyššej nemeckej súťaži máme stále vo vlastných rukách," uviedol pre agentúru DPA športový riaditeľ Bochumu Marc Lettau.

Päťdesiatpäťročný Letsch prevzal tím v septembri 2022 ako náhrada za Thomasa Reisa, pričom minulú jar udržal klub v Bundeslige. Len vlani v novembri podpísal dlhodobú zmluvu do roku 2026. Podľa nemeckých médií by ho mohol nahradiť bývalý nemecký reprezentant Stefan Kuntz, ktorý naposledy viedol reprezentáciu Turecka.

Slovenský stredopoliar Matúš Bero patrí medzi opory základnej zostavy VfL, hoci v sezóne ho pribrzdili už dve zranenia. Celkovo nastúpil v Bundeslige v tomto ročníku do 18 meraní síl - strelil v nich gól a na jeden prihral.