Kane a Openda napodobnili 60-ročný rekord. Bayern padol, Leverkusen krok od zisku titulu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Kane a Openda napodobnili 60-ročný rekord. Bayern padol, Leverkusen krok od zisku titulu
Aktualizované
Wirtz zariadil Leverkusenu ďalšie tri body.
Wirtz zariadil Leverkusenu ďalšie tri body.Profimedia
Zo svojho pohľadu nevídanú situáciu zažili hráči Bayernu, ktorí v zápase 28. kola Bundesligy po polčase viedli 2:0, ale napokon prehrali. Loïs Openda (24) z Lipska sa podieľal na všetkých góloch svojho mužstva a zaknihoval dva veľmi cenné zápisy. Matúš Bero (28) ostal po zápase s Kolínom nepríjemne zaskočený. Leverkusen neprehral ani v 41. súťažnom vystúpení sezóny. Dortmund nestačil na Stuttgart.

Heidenheim - Bayern 3:2

Bavorský favorit pricestoval na ihrisko Heidenheimu a zápas chcel premeniť na oslavu pre Thomasa Müllera. Nemecký futbalista totiž vo farbách Bayernu nastúpil na svoje 700. kariérne vystúpenie vo všetkých súťažiach, čím sa stal prvým hráčom, ktorý dosiahol tento míľnik od postupu klubu do Bundesligy v roku 1965. Pozornosť na seba opäť upútal najlepší ligový kanonier Kane, ktorý si na svoje konto pripísal 32. čiarku.

V druhej polovici ale ostali Mníchovčania nemilo prekvapení, náskok 2:0 z úvodnej časti si udržať nedokázali. Domáci sa v rozmedzí polhodiny presadili trikrát a oslavnú chvíľu Müllera značne pokazili. Bavorom uchmatli všetky body. Heidenheim je prvým nováčikom v bundesligovej histórii, ktorý proti Bayernu zmazal dvojgólové manko a triumfoval.

Union Berlín - Leverkusen 0:1

Líder tabuľky mal v pláne pokračovať vo svojej unikátnej sérii a odštartovať piatu desiatku duelov bez prehry. V nadstavenom čase prvej polovice k tomu Leverkusenu pomohlo vylúčenie Gosensa a následne aj premený pokutový kop v podaní Wirtza. Proti oslabenému oponentovi sa však zverenci Xabiho Alonso už nepresadili.

Šnúru neporaziteľnosti ale natiahli na číslo 41 a po zaváhaní Bayernu je ich náskok na čele už 16-bodový. Od zisku titulu ich delí jediná výhra. Farmaceuti týmto víťazstvom zároveň vyrovnali rekord Bavorov zo sezóny 2013/14 - v prvých 28 ligových kolách totiž nespoznali premožiteľa.

Forma Leverkusenu opäť nedostala žiadnu trhlinu.
Forma Leverkusenu opäť nedostala žiadnu trhlinu.Flashscore

Freiburg - Lipsko 1:4

Po dvoch prvopolčasových zásahoch Loïsa Opendu bolo jasné, že aktuálna sezóna Bundesligy zažije po dlhšom čase ďalších dvoch nováčikov, ktorí vo svojom premiérovom ročníku strelia aspoň 20 gólov. Belgičan v drese Lipska si v úvodnej 45-minútovke pripísal 19. a 20. trefu a spomínané gólové duo s ním tvorí mníchovský strelec Kane. Poslednou sezónou, keď 20-gólovú métu vyrovnali dvaja novici, bol ligový kolotoč 1963/64. Vtedy sa to podarilo Uwemu Seelerovi (30 gólov) a Timovi Konietzkovi (20 gólov).

Openda nasmeroval k svojmu menu ešte jeden cenný zápis. K bilancii 2+1 z úvodného polčasu pridal ďalšiu gólovú ranu. Po štyroch rokoch sa tak stal prvý hráčom Lipska, ktorý sa priamo podieľal na štyroch trefách v jednom bundesligovom zápase. Pred ním to vo februári 2020 dokázal Christopher Nkunku.

Kolín - Bochum 2:1

Matúš Bero sa s tímom Bochumu predstavil na pôde Kolína. Keď slovenský futbalista v 86. minúte opúšťal hraciu plochu, tak mal so svojimi spoluhráčmi vo vrecku tri dôležité body z bitky so 17. mužstvom. Veci sa ale výrazne začali meniť v nadstavenom čase. V jeho prvej minúte vyrovnal Tigges a o pár chvíľ dokonal bleskový obrat Waldschmidt. Domáci sa tak blysli parádnou otočkou a na súpera mimo zóny zostupu tak strácajú už len štyri body.

Dortmund - Stuttgart 0:1

O jediný gól sa postaral najlepší strelec hostí Serhou Guirassy, ktorý zužitkoval rýchly protiútok a strelil už svoj  24. gól v lige. Dortmund prišiel o štvorzápasovú sériu výhier a vypadol z najlepšej štvorky najvyššej nemeckej súťaže, klub z mesta automobilov naopak napravil zaváhanie z minulého týždňa a dotiahol sa na druhý Bayern.

Aktuálna tabuľka Bundesligy.
Aktuálna tabuľka Bundesligy.Flashscore

Ďalší výsledok:

Mainz - Darmstadt 4:0