Xabi Alonso krotí titulovú eufóriu: Ešte nie je čas na oslavy, čaká nás zápas v Berlíne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Xabi Alonso krotí titulovú eufóriu: Ešte nie je čas na oslavy, čaká nás zápas v Berlíne
Leverkusen je neporazený už 40 zápasov.
Leverkusen je neporazený už 40 zápasov.Reuters
Líder Bundesligy Leverkusen je blízko k zisku svojho historicky prvého ligového titulu, ale tréner Xabi Alonso (42) v piatok varoval, že pomyselné preteky sa ešte neskončili. A to aj napriek tomu, že sedem kôl pred koncom má jeho mužstvo 13-bodový náskok pred druhým Bayernom Mníchov.

Španiel, ktorý v tejto sezóne doviedol Leverkusen k sérii 40 zápasov bez prehry vo všetkých súťažiach a navyše stále bojuje o tri trofeje, povedal, že klub v sobotu proti Unionu Berlín nepoľaví. "Sústredíme sa na Bundesligu," zdôraznil na tlačovej konferencii Alonso, zverencov ktorého čaká vo štvrtok prvý štvrťfinálový zápas Európskej ligy proti West Hamu.

"Máme veľkú šancu získať titul, ale do konca sezóny zostáva ešte sedem zápasov. Do Berlína pôjdeme s naším najlepším mužstvom a dúfame, že sa nám podarí urobiť ďalší krok bližšie k primátu. Sme v pozícii, keď ho máme na dosah, ale ešte nie je koniec," upozornil bývalý hráč Bayernu Mníchov a Realu Madrid.

Poslednú trofej získal Leverkusen v roku 1993, keď vyhral Nemecký pohár. Klub bol blízko k prvému ligovému triumfu v sezóne 2001/02, ale vtedy skončil o bod za Borussiou Dortmund. Okrem toho vo finále Ligy majstrov prehral 1:2 s Realom Madrid a vo finále domáceho pohára podľahol 2:4 Schalke.

Hráči koncernového celku sa v stredu kvalifikovali do finále DFB-Pokalu, keď zdolali druholigovú Fortunu Düsseldorf 4:0. Vo finále 25. mája sa stretnú s Kaiserslauternom. Alonso uviedol, že na oslavy ešte nie je čas. "Fanúšikovia majú dobrú pamäť a sú trpezliví. Stále si pamätajú, čo sa stalo proti Unterhachingu," pripomenul posledný deň sezóny 2001/02, keď Leverkusen prišiel o ligový titul po prehre 0:2.

Poradie v Bundeslige.
Poradie v Bundeslige.Livesport

"Budeme oslavovať, keď príde ten správny čas. Čas na oslavy však ešte nenastal. Je ešte skoro, sme len v apríli. Sme v dobrej pozícii, čaká nás finále Nemeckého pohára, ale nebudeme o tom príliš hovoriť. Nechceme hovoriť ani o titule, iba o našich najbližších súperoch," krotil Alonso svoju predčasnú radosť.