Brankár svetovej triedy. Dortmund si poistil oporu, na ktorú už striehne Bayern

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Brankár svetovej triedy. Dortmund si poistil oporu, na ktorú už striehne Bayern

Kobel ostáva v Signal Iduna Parku.
Kobel ostáva v Signal Iduna Parku.AFP
Brankár Gregor Kobel (25) predĺžil zmluvu s Borussiou Dortmund do roku 2028. Klub vo štvrtok označil švajčiarskeho reprezentanta za svetovú triedu.

Kobel sa dohodol na dvojročnom predĺžení, ktoré zahŕňa aj údajné zvýšenie platu. "Myslím si, že som sa s klubom veľmi dobre zladil. Ak bude každý tvrdo pracovať, tento tím má potenciál vyhrávať tituly," uviedol Kobel vo vyhlásení. 

Športový riaditeľ Dortmundu Sebastian Kehl označil gólmana  za lídra a skvelého človeka. "Gregor sa pri nás v Dortmunde vypracoval na brankára svetovej triedy. Sme hrdí na to, že sme ho dokázali inšpirovať pre naše ciele a ambície v BVB v dlhodobom horizonte," povedal funkcionár.

Nemecký majster Bayern Mníchov údajne vidí v Kobelovi dlhodobú náhradu za 37-ročného kapitána Manuela Neuera. Rodák z Zürichu prestúpil z bundesligového Stuttgartu do Dortmundu v roku 2021 a odvtedy sa etabloval ako jeden z najlepších hráčov klubu, keď si pripísal 84 štartov.

Športový magazín Kicker ho označil za najlepšieho brankára v sezóne 2022/23. Švajčiar bol prvýkrát vybraný do reprezentačného výberu v roku 2017 a na konte má päť vystúpení vrátane jedného zápasu na MS 2022 v Katare.